Проміжний розрахунок: нестабільність гри «Динамо» оживила чемпіонат України

06.03.2020
Проміжний розрахунок: нестабільність гри «Динамо» оживила чемпіонат України

Граючи половину матчу в меншості, футболістам «Колосу» було складно на рівних протистояти «Динамо». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Нестабільність у результатах київського «Динамо» відчутно оживила чемпіонат.
 
 
Серйозно відставши від «Шахтаря», підопічні Олексія Михайличенка дозволили обійти себе в боротьбі за віцечемпіонський титул луганській «Зорі».
 
До того ж упевнено на «біло-синіх» насідає й «Десна», котра після поновлення чемпіонату має стовідсотковий здобуток, відсвяткувавши три перемоги поспіль.
 
У 21-му турі, матчі якого (після перегляду й ущільнення календаря) відбулися посеред поточного тижня, підопічні Олександра Рябоконя в гостях вирвали мінімальну перемогу в «Олімпіка».
 
Так само не збавляє обертів і «Зоря». До слова, наступних вихідних луганський i чернігівський клуби проведуть очне протистояння, задля котрого до Чернігова Українська асоціація футболу спеціально відрядить систему ВАР, хоча раніше її застосування планували на іншому матчі.
 
Також у наступному турі, що стане останнім у першій частині чемпіонату, відбудеться остаточний розподіл клубів по місцях та секстетах. Наразі принциповим залишається одне питання — клуб, який посяде шосте місце в єврокубковій «шістці». 
 
На нього претендують «Колос» та «Маріуполь». У приазовському клубі наголошують, що для них місце в першому секстеті — першочергова мета, за котру вони боротимуться до останнього. Варто відзначити, що після регламентного нововведення, котре передбачає єврокубковий «плей-оф» між командами з 5-го по 8-ме місця, участь у першій шістці для команд, що не претендують на медалі, не виглядає настільки принциповою.
 
Водночас і наставник «Колоса» Руслан Костишин наголошує, що його команда буде старатися пробитися до «топ-6». Як не крути, а це ціла серія важливих поєдинків проти потужних опонентів.
У минулому турі серйозно підсилений під час зимової паузи колектив із Київщини екзаменувало на домашній арені «Динамо».
 
І допоки команди грали в рівних складах, підопічні Костишина гідно протистояли титулованому опоненту.
 
Утім на хід поєдинку вплинула емоційна помилка опорного півзахисника «Колоса» Євгена Задої, котрий під завісу першого тайму грубо зіграв проти динамівського капітана Віктора Циганкова й отримав вилучення. «Грати удесятьох проти «Динамо було важно. Але я дякую хлопцям за гру. Вони виглядали достойно», — наголосив Руслан Костишин.
 
Щодо переможця цього протистояння, то вирішальний удар — на рахунку іспанського легіонера «Динамо» Франа Соля, котрий забив таким чином свій перший у сезоні м’яч. Окрім того, диво-голом у матчі відзначився й лідер «біло-синіх» Циганков. 
 
Варто зауважити, що поєдинки 22-го туру, заплановані на 7-8 березня, в умовах анонсованої головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком заборони на масові заходи задля запобігання поширення коронавірусу, можуть пройти без глядачів.
 
При цьому виконавчий директор УПЛ Євген Дикий не виключає й можливості перенесення цих поєдинків на інші дні. «У цьому питанні ми тісно співпрацюємо з Міністерством охорони здоров’я та спортивно-медичним комітетом УАФ», — наголосив Дикий.