Достроковим переможцем регулярного сезону в УХЛ став «Кременчук»

04.03.2020
Достроковим переможцем регулярного сезону в УХЛ став «Кременчук»

Чинному чемпіону країни — «Донбасу» — не вдалося виграти регулярний чемпіонат. (Фото з сайта uhl.ua.)

До завершення регулярного чемпіонату в українській хокейній лізі командам залишилося зіграти по одному матчу.
 
В останньому турі «регулярки» в Дружківці зустрінуться дві її кращі команди — «Донбас» та «Кременчук», проте на даному етапі це протистояння буде позбавлене будь-якого турнірного сенсу, адже представники Полтавського регіону достроково виграли регулярний сезон.
 
Водночас на їхню дуель можна дивитися через призму золотої серії, де з найбільшою   ймовірністю очікуються саме ці дві команди.
 
Тривалу турнірну дистанцію «регулярки», складену з 40 турів, «Донбас» та «Кременчук» закінчують практично з рівним очковим доробком, й у разі, якщо донецький колектив виграє свій останній матч регулярного сезону, його відставання від переможця першої частини чемпіонату становитиме лише один пункт. Нагадаємо, що в трьох попередніх сезонах двічі фінальні серії формували саме ці колективи.
 
Торік, щоправда, у фіналі проти «Донбасу» грав «Дніпро», проте цього разу херсонським хокеїстам складно буде повторити сценарій свого дебютного в українському хокеї сезону. На фініші поточної «регулярки» підопічні Дмитра Підгурського відверто здали.
 
У підсумку, вони не тільки пропустили на другу позицію «Донбас», а й серйозно відстали в турнірній таблиці від дуету лідерів. В останніх поєдинках «регулярки» виглядало так, що колектив із Херсона намагається економити сили, а в клубі не приховували, що команда всіма думками — в «плей-оф». 
 
Загалом наприкінці регулярного чемпіонату ознаки турнірної боротьби можна було розгледіти лише на самісінькій верхівці протоколу, де з усіх сил «Донбас» намагався наздогнати лідера. Утім про свої позиції на фініші «регулярки» шістка учасників УХЛ дізналася достроково.
 
За регламентом, «Кременчук» та «Донбас» у першому раунді «плей-оф» не гратимуть. Натомість спостерігатимуть за баталіями «Дніпра» з «Динамо», де визначиться майбутній суперник донецького клубу, та протистоянням «Білого барсу» з «Крижаними вовками», з якого вийде опонент кременчуцького колективу.
 
Можна припустити, що остання («Динамо») та передостання («Вовки») команди «регулярки» навряд чи матимуть реальні шанси на участь у півфіналі. Із легко прогнозованим підсумком може завершитися й одна з майбутніх півфінальних серій, в якій, скоріше за все, гратимуть перша та четверта команди регулярного сезону.
 
А от зустріч в 1/2 фіналу сусідів по турнірній таблиці  обіцяє бути цікавою. Того ж самого можна очікувати й від «золотої» серії. Навіть незважаючи на назви команд-фіналістів, вирішальна дуель за національне «золото» без інтриги точно не мине.
 
«Донбас» — незмінний переможець чотирьох останніх сезонів — у ниніш­ньому розіграші грає доволі нестабільно. Його ж головний суперник у чемпіонаті, котрий представляє Кременчук, уже давно готується до штурму золотої вершини і, не виключено, що 2020-й стане для команди Олександра Савицького роком нових звершень.
 
«У «плей-оф» плануємо не збавляти обертів. Думаю, все буде нормально, коли хлопці максимально віддаватимуться кожній грі й з переможним настроєм виходитимуть на відповідальні матчі», — наголосив очільник «Кременчука».