Прозорі черги: батькам школярів у Тернополі запропонували електронну новацію

03.03.2020
Тернопільська міська рада повідомила, що з 1 березня цього року в обласному центрі почнуть працювати онлайн сервіси для запису дітей у загальноосвітні школи та в позашкільні навчальні заклади (гуртки, секції тощо).
 
«Працюватиме електронна реєстрація на основі технології Blockchain, яка унеможливлює зміни чи видалення черг. Тож сервіс дасть можливість тернополянам прозоро користуватися правом черги на зарахування у вибрану освітню установу», — запевняють на сайті міськради. 
 
За словами міського голови Тернополя Сергія Надала наразі до системи вже підключені всі школи тернопільської громади, а також 13 закладів зi сфери мистецтва, спорту та тих установ, які підпорядковані міському управлінню освіти і науки. Серед переваг нової системи він назвав прозорість і відкритість у прийнятті рішень щодо зарахування дітей в освітні заклади, а також зручність для батьків, адже подати відповідну заявку вони відтепер матимуть змогу можуть самостійно і в будь-який час просто з дому.
 
Наразі міська рада оприлюднила також графік електронної реєстрації до різних установ міста та загальні пояснення щодо того, як скористатися новою системою, пообіцявши найближчим часом надати детальні роз’яснення.
 
Втім діджі-новація зовсім не означає, що батькам потім не знадобиться особисто приносити в обрані заклади заяву та пакет необхідних документів. Після електронної реєстрації це необхідно буде зробити впродовж 10 робочих днів при зарахуванні дітей у перші класи загальноосвітніх шкіл, і впродовж 15 — у позашкільні заклади.