«Манчестер Сіті» Хосепа Гвардіоли зробив вагому заявку на вихід до чвертьфіналу Суперліги

28.02.2020
«Манчестер Сіті» Хосепа Гвардіоли зробив вагому заявку на вихід до чвертьфіналу Суперліги

Перегравши в гостях мадридський «Реал», «Манчестер Сіті» Хосепа Гвардіоли зробив вагому заявку на вихід до чвертьфіналу Суперліги. (Фото з сайта uefa.com.)

У поточному сезоні вперше в історії Ліги чемпіонів до стадії «плей-оф» пробилися лише клуби, котрі представляють п’ять кращих клубних чемпіонатів Старого світу — Англії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції.
 
За таких умов навіть умовний статус сіяного в першому раунді «на виліт» не дозволяє його володарю почуватися вільно й розкуто.
 
 
Фаворити 1/8 фіналу перші поєдинки двораундової дуелі проводили в гостях — і на гостьовий успіх спромоглися лише три з восьми клубів. 
 
Минулого тижня сенсаційний «Лейпциг» на Туманному Альбіоні переграв «Тоттенхем», цього ж «мід-уїку» гостьової перемоги вдалося відсвяткувати «Баварії», котра розгромила лондонський «Челсі», та «Манчестер Сіті», перед яким на рідному «Сантьяго Бернабеу» не встояв іменитий мадридський «Реал». 
 
Іще одна команда з «сіяної» когорти — «Барселона» — спромоглася на гостьову нічию в Неаполі. У чотирьох інших дуелях першої фази 1/8 фіналу ЛЧ-2019/2020 перемоги здобули представники «несіяного» пулу. Цікаво, що невдач у цих матчах зазнали беззаперечні лідери англійського, французького та італійського чемпіонатів — «Ліверпуль», «ПСЖ» та «Ювентус», відповідно.
 
«Практично від самого початку матчу я відчув, що щось пішло не так. У першому таймі ми поступалися супернику майже в кожному епізоді, дозволяючи йому без особливих зусиль контролювати гру. Аби виправити ситуацію, нам доведеться наполегливо готуватися до повторного поєдинку», — сказав після мінімальної поразки «Ліону» (0:1) захисник «Юве» Леонардо Бонуччі.
 
У непростому становищі перед матчем-відповіддю в Манчестері опинився титулований «Реал», який, нагадаємо, в останні чотири сезони тричі виграв Лігу чемпіонів.
 
Щоправда, в минулому розіграші Суперліги колектив Зінедіна Зідана припинив боротьбу за трофей на стадії 1/8 фіналу. Не виключено, що історія повториться й цього разу, адже після отримання дворічної заборони від УЄФА змагатися в Лізі чемпіонів «Манчестер Сіті» прагнутиме сказати своє вагоме слово.
 
Попрощавшись у 2012 році з «Барселоною», іспанський наставник «городян» Хосеп Гвардіола вже не перший сезон безрезультатно намагається підкорити єврокубкову вершину з іншими «грандами».
 
Після кількох невдалих підходів виграти Кубок чемпіонів із «Баварією» наразі 49-річний іспанець робить уже четверту спробу взяти максимальну єврокубкову висоту з «МС». Перемігши на «Сантьяго Бернабеу» з рахунком 2:1, у «блакитних» з’явився чудовий плацдарм для подальшого просування турнірною сіткою.
 
«Виграти на «Бернабеу» — велике задоволення. Ми не звикли до таких результатів, але це говорить про те, що ми можемо приїхати на будь-який стадіон і перемогти», — заявив очільник «МС».
 
Як свідчить статистика, завдяки цій перемозі над «вершковими» Гвардіола-тренер здобув свою рекордну 28-му перемогу в «плей-оф» Ліги чемпіонів, випередивши за цим показником інших метрів — Карло Анчелотті, Жозе Моуріньйо та Алекса Фергюсона.
 
Зауважимо, що в заявку на гру проти «Реалу» Гвардіола включив українця Олександра Зінченка, щоправда, на поле «Сантьяго Бернабеу» наш співвітчизник так і не вийшов.