Президент Мексики розігрує в лотерею свій авіалайнер

12.02.2020
Чимало очільників не надто багатих країн тяжіють до розкошів, будуючи собі за державний кошт помпезні палаци, замовляючи дорогі повітряні лайнери та автомобілі, тоді як пересічні громадян потребують найнеобхіднішого.
 
Мексика також не належить до Великої сімки чи бодай Двадцятки, проте її керманичі мають потяг до розкішного життя. На щастя, не всі...
 
Ще у 2012-му президент Мексики Феліпе Кальдерон замовив собі персональний літак, за який було заплачено від 220 до 400 млн доларів США (точну суму так і не було оприлюднено). Проте судно прибуло в країну лише в 2016 році за президентства Енріке Пенья Ньєто.
 
Та й цей очільник держави недовго користувався розкішним авіалайнером, а вже його наступник — Андрес Мануель Лопес Обрадор, що заступив на пост у грудні 2018-го, — оголосив, що виставляє літак на аукціон, аби зароблені таким чином гроші пустити на потреби суспільства — закупити медичне обладнання для державних лікарень.
 
Та розкішний авіалайнер Boeing 787-8 Dreamliner за рік так і не було продано, тож президент Мексики ухвалив Соломонове рішення: розіграти його в лотерею. Умови наступні: у продаж надходить 6 млн лотерейних білетів по 26 доларів кожен.
 
Переможець отримає лайнер, а сотня щасливчиків — премію 20 млн песо (еквівалент 1,06 млн дол. США). Що буде робити з доволі-таки затратним транспортним засобом який-небудь пересічний Хуан Карлос у разі виграшу — питання риторичне...