Після восьмирічної перерви в Києві знову провели «матч зірок» української чоловічої суперліги

04.02.2020
Після восьмирічної перерви в Києві знову провели «матч зірок» української чоловічої суперліги

У «матчі зірок» суперліги «Легіон» виявився сильнішим за «Зірок України». (Фото з сайта fbu.kiev.ua.)

Головною подією зими у вітчизняному баскетболі, як наголосили у профільній федерації, став «матч зірок» чоловічої суперліги.
 
 
Уперше за останні вісім років його знову провели у столичному Палаці спорту. 
 
 
«Свято баскетболу відбулося і воно відбулося на дуже пристойному рівні. Завдяки великому залу велика кількість глядачів змогла долучитися до цього яскравого дійства. Сподіваюся, ніхто не пожалкував, що провів час на «матчі зірок», — свою оцінку події дав центровий «Київ-Баскету» В’ячеслав Петров.
 
Зібравши під куполом арени чималу глядацьку аудиторію, організатори й учасники дійства, окрім мегарезультативного матчу, подарували вболівальникам і цікаві конкурси, в яких, за словами В’ячеслава Петрова, не було легких перемог. 
 
Так, конкурс «слем-данків» виграв Павло Крутоус із «Київ-Баскета», перевершивши у фіналі Квентіна Петерсена з «Миколаєва». Інший гравець столичного клубу — Максим Пустозвонов — став кращим у змаганнях снайперів із триочкових кидків, а в конкурсі баскетбольної майстерності перемогу здобув «миколаївець» Максим Луценко.
 
Водночас у «матчі всіх зірок» суперліги кращими виявилися баскетболісти «Легіону» — 126:119. Відзначимо, що формування стартових п’ятірок обох колективів організатори дійства довірили вболівальникам, котрі впродовж січня, голосуючи на сайті ФБУ, займалися будівництвом «зіркових» команд.
 
Однак головними диригентами гри все ж були наставники команд: українськими зірками випало керувати очільнику «Дніпра» Денису Журавльову, тоді як наставником збірної «легіонерів» був Карлієс Мужнієкс із «Прометея».
 
«У таких матчах результат, як правило, не має особливого значення. Це саме той випадок, коли діє олімпійський принцип:  головне участь, а не перемога», — наголосив Журавльов. В’ячеслав Петров додав: «Усі розуміють, що це гра не на результат, а створюється шоу для глядача, котрий витратив свої час та гроші й прийшов подивитися на яскраве шоу».
 
Як видно з рахунку гри «зірок», її учасники показала неабияку результативність. Найбільше очок у матчі — 22 пункти — заробив Пустозвонов, натомість звання найкориснішого гравця поєдинку дісталося «плеймейкеру» з «Дніпра» Генрі Дугату.
 
А ще баскетболісти «матчу зірок» української суперліги продемонстрували свою шану та повагу до пам’яті загиблого в авіакатастрофі власного гелікоптера легендарного американського баскетболіста Кобі Браянта. Першу хвилину матчу його учасники разом із глядачами оплесками згадували найкращі миттєвості зіркової кар’єри «Чорної мамби», котрі демонстрували на екрані Палацу спорту.