«Київ-Баскет» зазнав неприємного фіаско від угорського «Кьорменда» в Кубку Європи

31.01.2020
«Київ-Баскет» зазнав неприємного фіаско від угорського «Кьорменда» в Кубку Європи

У «Київ-Баскета» не знайшлося аргументів проти високої снайперської роботи баскетболістів угорського «Кьорменда». (Фото з сайта kyiv-basket.com. ua.)

Подолавши половину турнірної дистанції в регулярному чемпіонаті країни, команди-учасниці баскетбольної чоловічої суперліги отримали у своєму змагальному графіку невелику перерву, пов’язану з проведенням у Києві 1 лютого «матчу зірок».
 
 
Востаннє у столиці України баскетбольне шоу такого масштабу проводилося в 2012 році.
 
 
І після тривалої паузи київські шанувальники баскетболу знову матимуть можливість подивитися за виставковою дуеллю «Зірок України» та «Зірок Легіону», а також поспостерігати за цікавими конкурсами баскетбольної майстерності — змаганнями зі «слем-данків» i триочкових кидків.
 
Відзначимо, що першу половину змагальної дистанції в суперлізі виграв «Дніпро», змістивши з чільної позиції амбітного дебютанта змагань — «Прометея» з Кам’янського.
 
Однак його перевага над конкурентами має вельми скромний гандикап. При цьому за спинами обох клубів із Дніпропетровщини перебувають дві найсильніші команди попереднього ЧУ — «Хімік» та «Київ-Баскет».
 
У минулому турі в Южному чинний чемпіон приймав срібного медаліста суперліги-2018/2019, і з різницею в п’ять очок сильнішими виявилися гості з Києва. Для команди Айнарса Багатскіса то був третій за ліком поєдинок у серії з чотирьох двобоїв, котру їй випало провести впродовж восьми днів.
 
А після принципової перемоги над «хіміками» «Київ-Баскет» вирушив до Угорщини грати матч передостаннього туру другого групового раунду Кубка Європи ФІБА — проти «Кьорменда», що представляє однойменне місто. 
 
Маючи у своєму активі достроково здобуту перепустку до чвертьфінальної стадії єврокубку, київський клуб, схоже, зробив собі в Кьорменді певне послаблення. У грі з місцевою командою підопічні Багатскіса виграли лише останню чверть матчу, зумівши таким чином уникнути ганебного розгрому, котрий міг сягнути 30 очок.
 
Звісно, після невдачі латвійський наставник київських «бджіл» згадав про досить напружений графік його команди, а також відзначив неймовірно високу влучність кидків суперника, котра в першій половині гри становила 70%.
 
«За мою тривалу тренерську кар’єру це всього лише другий подібний випадок, щоб суперник закидав практично все. Ми намагалися змінити хід поєдинку, але це не спрацювало. Суперник продовжував закидати, варто було їхнім гравцям лише подивитися на кошик. Що вдієш, це частина баскетболу», — відзначив Багатскіс.
 
Цікаво, що навіть поразка «Кьорменду» з різницею в 22 пункти не завадила «Київ-Баскету» залишитися в лідерах своєї групи. Ім’я переможця квартету «К» визначиться в очному протистоянні киян з латвійським «Вентспілсом», котре відбудеться в столичному Палаці спорту 5 лютого.