Еліна Світоліна залишила боротьбу за «шолом» «Аустреліен оупен»-2020

28.01.2020
Еліна Світоліна залишила боротьбу за «шолом» «Аустреліен оупен»-2020

У Мельбурні Еліна Світоліна виявилася безсилою проти несіяної, але титулованої іспанки Мугуруси. (Фото з сайта xsport.ua.)

На цьогорічній Відкритій першості Австралії неймовірно швидко з турнірної сітки зникли всі представниці вітчизняного тенісу.
 
 
Попри те що на старт основного розіграшу жіночого «одинака» вийшло одразу п’ять українських тенісисток, далі третього раунду жодній із них пройти не вдалося. Традиційно високих очікувань не виправдала перша ракетка України Еліна Світоліна, котра в матчі третього кола поступилася знаній іспанці Гарбіньє Мугурусі.
 
 
І дарма, що на «АО»-2020 піренейка не входила до числа сіяних. У статусі 35-ї тенісистки планети вона без проблем розгромила п’яту «сіяну» Світоліну. За весь матч українській примi вдалося виграти лише три гейми — 1:6, 2:6. «У мене був хороший план на гру. І він спрацював», — заявила після матчу тріумфаторка «Ролан Гарросу» та Уїмблдону Мугуруса.
 
 
За свідченням експертів, Гарбіньє, котра, до слова, в новому сезоні розпочала тренерську співпрацю зі своєю знаною землячкою Кончитою Мартінес, на нинішньому «Аустреліен оупен» демонструє теніс, із яким вона кілька років тому перемагала на ґрунтовому та трав’яному «гранд слемах».
 
 
Загалом статистика свідчить, що з восьми тенісисток, які залишилися в розіграші на «АО»-2020, нікому раніше не вдавалося тріумфувати в Мельбурні. Примітно, що з першої десятки посіву до чвертьфіналу дійшло лише троє фавориток — австралійка Ешлі Барті (1-ша «сіяна»), румунка Сімона Халеп (4) та чешка Петра Квітова (7).
Нагадаємо, що володарка 23-го номера посіву — українка Даяна Ястремська — свої виступи в «одинаку» «АО» завершила після другого кола, коли поступилася досвідченій Каролін Возняцьки з Данії — 5:7, 5:7. Троє інших вітчизняних тенісисток — Леся Цуренко, Катерина Козлова та Катерина Бондаренко — в Мельбурні обмежилися матчами стартового раунду.
 
 
Додамо, що в чоловічій сітці на «АО»-2020 українських повпредів узагалі не було. Ветеран вітчизняного тенісу Сергій Стаховський подолати кваліфікацію не зміг. Водночас троє найвищих за посівом тенісистів турніру — Рафаель Надаль, Роджер Федерер та Новак Джокович — синхронно дісталися чвертьфінальної стадії. 
При цьому, на думку букмекерів, у лідера посіву — Надаля — найменші в порівнянні з іншими легендами шанси перемогти цього року в Мельбурні.
 
 
Що казати, коли Федерер та Джокович сумарно на двох на «Аустреліен оупен» виграли 13 «шоломів» (шість — у швейцарця, сім — у серба), тоді як у «короля ґрунту» тут лише одна перемога.