Позбутися кілограмів відчаю: як змінилося життя учасниці «Зважених та щасливих» після телешоу

16.01.2020
Позбутися кілограмів відчаю: як змінилося життя учасниці «Зважених та щасливих» після телешоу

Разючі зміни: як бачите, Анна Богачова недаремно так наполегливо прагнула потрапити на популярне телешоу. (Фото з особистого архіву Анни Богачової.)

Найбільшим своїм досягненням у минулому році 23-річна Анна Богачова з райцентру Диканька, звичайно ж, вважає рекордне схуднення: їй вдалося скинути 48 (!) кілограмів зайвої ваги.
 
 
Наймолодша учасниця 9-го сезону шоу телеканала «СТБ» «Зважені та щасливі» з Полтавщини залишила його у 12-му випуску: більшість учасників дали шанс Лалі Алієвій, вважаючи, що сильна духом Аня зможе худнути далі й сама.
 
 
І справді, на ту пору дівчина важила 98 кілограмів, на пост-шоу — 85, а на сьогодні її вага зменшилася ще на 10 кілограмів.

Набравши 123 кілограми ваги, зрозуміла, що сама з проблемою не впорається

Анна розповідає, що все життя була пухкенькою. Аби схуднути, почала відвідувати тренажерний зал, зайнялася таким нежіночим видом спорту, як пауерліфтинг. І хоч піднімала вагу, значно більшу за власну, все одно лишалась «у тілі». Так трапилося, що в результаті нещасного випадку дівчина, по суті, відбила нижню частину ноги, після операції мала три місяці постільного режиму. Ось так при зрості 175 сантиметрів урешті-решт набрала 123 кілограми ваги. «Жахливе число», — зітхає Аня. 
 
— Після цього зрозуміла, що сама з проблемою не впораюся. Надмірна вага не лише шкодить нашому здоров’ю, викликає багато незручностей (важко навіть взутися, бо заважає живіт), а й породжує немало «комплексів». Тож я дивилася по телебаченню всі програми шоу «Зважені та щасливі», починаючи з першого сезону, і зізнавалася мамі, що дуже хотіла б опинитися серед його учасників, — пригадує Анна Богачова. — Реєструвалася на участь у телепроєкті неодноразово — і за третьої спроби, дізнавшись, що це буде «сезон одиночок», подумала, що маю стовідсотково туди потрапити. І моя мрія стала реальністю. Дуже вдячна цьому проєкту: він змінив мене кардинально, і не лише зовні. На старті 9-го сезону (у квітні минулого року) я була таким собі «їжаком», «річчю в собі». А зараз розумію, чому телешоу має таку назву, бо почуваюся справді щасливою людиною, якою досі не була ніколи. У моєму житті все прекрасно.Часто говорю напівжартома, напівсерйозно: як мені заважали жити оті зайві кілограми! Я ніби скинула з плечей мішок із цукром (а це — майже 50 кілограмів) і тепер почуваюся пташкою із крилами за спиною — хочеться пурхати.
 
Багатьох цікавить питання, як худнути правильно, аби досягти результату і не нашкодити власному організму? Анна Богачова стверджує, що ось такі разючі зміни з нею відбулися найперше завдяки правильному харчуванню і тренуванням у спортзалі. 
 
— Експерт-дієтолог телепроєкту Світлана Фус дала нам багато корисних порад, як харчуватися правильно. У нас було розписано у грамах, скільки чого ти мав з’їсти за добу. І, знаєте, тепер я вже прораховую автоматично, яких продуктів краще не поєднувати, а від яких ліпше й зовсім відмовитися. Наприклад, перестала вживати хліб, виготовлений із пшеничного борошна. Віддаю перевагу гречаному на заквасці — без дріжджів та цукру. Від цукру взагалі відмовилася. Тим паче що його можна замінити медом або стевією. Та й загалом уже чітко знаю, які з продуктів можу собі дозволити, а які — ні. Хоча Світлана Фус нам радила: якщо, мовляв, хочеться того ж сала, з’їжте, але не більше 50 грамів. Окрім того, щодня мала два двогодинні тренування у спортзалі.
 
А останнього місяця тренувалася й п’ять разів на день. Фізичні навантаження були дуже суттєві, важко було ще й тому, що весь час давала про себе знати моя прооперована нога. Уже й не пригадаю, коли до телепроєкту востаннє ставала на бігову доріжку. А нині з легкістю бігаю як напівмарафони, так і марафони. І дивуюся, чому не робила цього раніше. За таким режимом уже просто звикла жити. Загалом режим — це, мабуть, найголовніше. Організм призвичаюється до нього й потім сам підказує, що тобі, скажімо, пора перекусити. Чутки про те, що під час телепроєкту нам роблять операції, не є правдою, — запевняє Анна. — Потрібно було бачити, як під час схуднення в нас обвисала шкіра. Привести її в тонус допомагали сауна й масажі.

Навчилася довіряти людям

Під час телешоу кожен з учасників отримав те, про що мріяв чи не все життя, — свою пару. Партнером нашої землячки став Микола Ворошнов — переможець першого сезону. Тоді зі 175 кілограмів він скинув понад половину, проте участь у зброй­ному конфлікті на Донбасі внесла корективи в його режим, через що молодий чоловік знову погладшав — аж до 220 кілограмів.
 
Під час першого конкурсу дівчина допомагала йому піднятися на конструкцію у вигляді величезного торта, — такої ваги, за її словами, вона не долала навіть тоді, коли займалася силовим триборством. Журналісти поспішили наректи Анну й Миколу «солодкою парочкою». 
 
— Багато хто з партнерів після проєкту не підтримує стосунків. Ми ж із Колею продовжуємо спілкуватися, він забирає мене на тренування, — поділилася Аня. — Дуже йому вдячна. Це людина, яка допомогла мені змінитися, так само, як і я — йому. Рада, що мені попався саме Микола. Він найкращий партнер на проєкті!
 
У відповідь на запитання, що на шоу їй видалося най­складнішим, Анна Богачова зізнається: довіритися партнерові. Адже після того, як, зламавши ногу, була прикутою до ліжка, дівчину весь цей час підтримували лише рідні, натомість усі друзі «випарувалися», через що вона й закрилася в собі.
 
— Завдяки ж телепроєкту я навчилася довіряти людям. Хоч це було й нелегко. Спочатку навіть свої валізи тягала сама, — сміється Аня. — А коли під час фізичних навантажень боліла проблемна нога, мовчки терпіла біль — не могла навіть комусь поскаржитися. Та й конкурси стали справжнім випробуванням. Особливо важко мені далися ті, що були пов’язані з висотою, оскільки я її панічно боялася.
 
А ще так і не змогла облити багнюкою оперну співачку Олену Гребенюк (таким було завдання під час одного з конкурсів) — мене так виховали батьки: за будь-яких ситуацій потрібно найперше лишатися людиною. До речі, експерт-психолог проєкту Анна Кушнерук зауважила, що я дуже мудра жінка, як на свій вік. Приємно було почути від неї таку похвалу. Попри всі складнощі, бажання розвернутися й поїхати додому жодного разу не виникало. Адже я прийшла на проєкт із твердим наміром змінитися. Коли ж після 12-го тижня випала з нього, мені навіть не вистачало отих конкурсів, адреналіну в крові. То були 12 нереально щасливих тижнів у моєму житті, що супроводжувалися незабутніми враженнями. Усе було справді круто. 
 
Після проєкту життя Анни Богачової змінилося: вона знайшла роботу в Києві, тож до Диканьки тепер приїжджає лише навідати рідню: нині гостює в батьків на свята. Розказує, що багато хто з приятелів, знайомих на вулицях рідного селища її не впізнає. 
 
— Ви не повірите, мій хрещеник Данилко, уперше побачивши мене після проєкту, аж розплакався: це не моя, мовляв, хрещена мати. Сьогодні йшла в гості до дідуся й зустріла приятельок, махаю їм рукою, а вони й кажуть: якби, мовляв, не твоя посмішка, ми тебе нізащо не впізнали б. Багато хто робить мені компліменти. Це приємно. Адже заради того, аби отак змінитися, витрачено стільки зусиль: як власних, так і тих людей, котрі працювали за кадром, без їхньої допомоги я б не стала такою «цукерочкою», — зазначає Аня. 
 
Дівчина продовжує вести активний спосіб життя: займається не в одному столичному тренажерному залі, після тренування, якщо має вільний час, долає 7 кілометрів до місця проживання пішки, плаває, бігає (без спорту вже не уявляє свого життя) і, звісно ж, правильно харчується. Отож, зізнається, на вазі 75 кілограмів зупинятися не збирається — худнутиме й далі. Є в Анни Богачової й улюблене хобі — їй до вподоби створювати флористичні роботи (букети, композиції тощо) із квітів та інших природних матеріалів, тож хоче закінчити в столиці якісь курси й, можливо, згодом знайти себе в цій сфері.
 
— Моєю мрією, як уже говорила, було потрапити на телепроєкт «Зважені та щасливі». Нині ж маю іншу мрію й маленькими кроками прямую до неї. Наприкінці нинішнього року всі матимуть змогу про неї дізнатися. А поки що це маленька таємниця, — загадково посміхається Анна. 
 
Ганна ЯРОШЕНКО