Сергій Стаховський припинив свої виступи на «Аустреліен оупен»-2020

16.01.2020
За кілька днів до старту поєдинків основної сітки «Аустреліен оупен»-2020 природа проявила милосердя до Зеленого Континенту, й після кількамісячної спеки, котра спричинила масштабні пожежі у штаті Вікторія, над Австралією пішли рясні дощі.
 
 
Без сумніву, це відчутно полегшить становище всіх тих, хто має стосунок до першого в сезоні турніру «Великого шолома», адже в умовах сильного задимлення, котре неабияк зіпсувало якість повітря в Мельбурні, майбутні учасники великого тенісного дійства почали робити доволі радикальні заяви.
 
 
Приміром, другий за рейтингом тенісист планети — серб Новак Джокович — на початку нового року закликав організаторів «АО» перенести турнір на іншу дату, якщо ситуацію з лісовими пожежами на континенті не вдасться взяти під контроль.
 
Коли ж у кваліфікації «Аустреліен оупен» трапилася неприємна ситуація зі словенкою Далілою Якупович, котра через ядучий запах повітря була змушена припинити свою боротьбу за путівку до «основи» турніру, свою заяву зробила прима українського тенісу та п’ята тенісистка рейтингу WTA Еліна Світоліна.
 
Пославшись на аналізи проб повітря в Мельбурні, котрі свідчили про його незадовільну якість, українка у своєму «Твіттері» написала: «Чому ми повинні чекати, аби щось трапилося погане, перш ніж почати діяти».
 
Вочевидь Світоліна закликала організаторів Відкритої першості Австралії більш відповідально підходити до формування розкладу матчів у Мельбурні й не змушувати тенісистів грати в неналежних для того умовах.
 
До слова, українець Сергій Стаховський, успішно подолавши перший етап кваліфікації «АО»-2020, відзначив, що видимість у Мельбурні не дуже хороша, а от дихалося йому в переможній грі проти словенця Блаза Роли нормально.
 
Утім у своєму другому поєдинку в «Мельбурн-парку» Стаховський виглядав менш переконливо: за 1 годину 50 хвилин у трьох сетах він програв 22-річному чилійцю Алехандро Табільйо (207-й номер АТР) — 6:2, 2:6, 3:6. Після цього в України не залишилося жодного свого представника в чоловічому дивізіоні на цьогорічній Відкритій першості Австралії.
 
Натомість шанс долучитися до п’ятірки українських тенісисток, які напряму потрапили до основної сітки «АО»-2020, залишаються у Катарини Завацької та Дар’ї Лопатецької, котрі в першому колі відбору переграли китаянку Ма Шуюе (6:3, 0:6, 6:2) та швейцарку Конні Перреї (6:2, 6:2) відповідно.
 
При цьому для двох інших вітчизняних тенісисток — Ангеліни Калініної та Марти Костюк — боротьба за «основу» «Аустреліен оупен» на тій же стадії припинилася. Нагадаємо, що Калініна в перший день кваліфікаційний баталій програла румунці Нікулеску, а Костюк поступилася росіянці Наталі Віхлянцевій (5:7, 2:6). 
 
Зауважимо, що хтось із переможниць кваліфікації в першому раунді основної сітки гратиме проти другої ракетки України — Даяни Ястремської.
 
У суперниці лідерці вітчизняного жіночого тенісу — Світоліній — жереб послав скромну Кеті Бултер із Великої Британії.
 
Третя тенісистка України Катерина Козлова в першому колі «АО»-2020 поміряється силами з австралійкою Присциллою Хон, а Леся Цуренко, котра через травму опустилася на 120-й рядок у рейтингу WTA й четвертий — в українському табелі про ранги, свою боротьбу в Мельбурні розпочне поєдинком проти прими світового тенісу — господарки кортів, Ешлі Барті.
 
Також представниця Австралії — Аріна Родіонова — протистоятиме ветерану вітчизняного тенісу Катерині Бондаренко, котра після народження другої дитини нещодавно знову повернулася на корт і завдяки так званому «захищеному рейтингу» від організаторів «АО» отримала пряму перепустку до «основи» турніру.