«Для першого разу — непогано»: українські гандболісти завершили свої виступи на чемпіонаті Європи

16.01.2020
«Для першого разу — непогано»: українські гандболісти завершили свої виступи на чемпіонаті Європи

Через слабку реалізацію збірна України завершила чемпіонат Європи без здобутих очок. (Фото з сайта xsport.ua.)

Виступ чоловічої збірної України з гандболу на своєму першому після тривалої перерви чемпіонаті Європи можна описати коротким словосполученням «трішки не рахується».
 
 
Зовсім трішки не вистачило команді Сергія Бебешка, аби досягти нічиєї в першому поєдинку на турнірі — проти Північної Македонії.
 
 
Майже на рівних провели вітчизняні гандболісти гру з командою-співгосподаркою турніру — Австрією. Але її вони також програли.
 
 
Після першого тайму збірна України вела перед у протистоянні з чехами, але довести свій останній матч на першому груповому етапі до переможного кінця підопічним Бебешка теж щось завадило. Як результат, збірна України завершила свої виступи на Євро-2020, не здобувши в трьох поєдинках жодного очка.
 
«Для першого разу — непогано», — так оцінив виступ української збірної на першому з 2010 року чемпіонаті Європи її головний тренер.
 
Незважаючи на дві стартові невдачі, команда Сергія Бебешка мала хороші шанси на продовження своїх виступів на турнірі.
 
Після того як збірна Австрії виграла свій третій поспіль матч у групі, «синьо-жовтим», аби посісти в своїй «пульці» друге слідом за австріяками місце, потрібна була перемога з різницею в два або більше м’ячів над чеською збірною.
 
По завершенні першого тайму «синьо-жовті» вигравали 13:12, проте в другій половині матчу закріпити свою перевагу над чехами не змогли. Зрештою, у протистоянні, яке, як і попередні дуелі українців з Північною Македонією та Австрією, нагадувало позиційне перетягування каната, сильнішими завдяки фінішному ривку стали чехи.
 
«Ми витримуємо темп, граємо 50 хвилин, але потім усе перевертається, й нам уже потрібно наздоганяти суперника. Дається взнаки брак досвіду, адже наша збірна тривалий час не виступала у фінальній частині Євро. Однак ми сподіваємося, що для нас це лише початок шляху», — підсумував виступ збірної України на ЧЄ-2020 її капітан Захар Денисов.
 
За словами Сергія Бебешка, виграти вирішальний поєдинок на турнірі його підопічні не змогли через низьку реалізацію голевих моментів. 
 
«Сьогодні хлопці боролися і хотіли перемогти. Команда була готова і морально, і фізично, але нам не вистачило закинутих м’ячів, тому ми завершуємо наші виступи на чемпіонаті Європи. Можливо, той результат, який ми показали, когось не задовольнить, однак я все одно дякую команді й уболівальникам, які нас підтримували. Сподіваюся, ми не останній раз на континентальному форумі», — наголосив Бебешко.
 
Нагадаємо, що, очоливши збірну України влітку 2018 року, Сергій Бебешко з першої ж кваліфікаційної спроби вивів її до фінальної частини чемпіонату Європи.
 
І нехай сам ЧЄ-2020 склався для українських гандболістів не надто успішно, здається, нинішньому тренеру «синьо-жовтих» потрібно надати ще одну турнірну спробу, адже у Відні збірна України продемонструвала гідну гру. За таких умов результат, як кажуть, — справа наживна.