Столичний торговельно-розважальний центр Ocean Plaza затопило окропом

15.01.2020
Початок нового року для українців, на жаль, приніс чимало трагічних подій. Не обійшлося без неприємностей і в столиці.
 
13 січня у Києві біля ТРЦ Ocean Plaza в Голосіївському районі на вулиці Антоновича, 176 стався прорив магістрального трубопроводу теплопостачання від ТЕЦ 5. 
 
Через пошкодження підмило асфальтове покриття і гаряча вода затопила не лише вулицю, а й сам торговельний центр, прилеглі ресторани та супермаркет, у результаті чого кілька осіб отримали опіки.
 
Як з’ясувалося, прорвало магістральну трубу діаметром 1000 мм прокладену ще в 1987 році. Цей трубопровід обслуговує близько 3 тисяч будівель.
 
У мережі опублікували відео з пасажирами «маршрутки» «Богдан», яка напередодні старого-нового року потрапила у провалля через прорив біля Ocean Plaza: люди змушені були виходити з автобуса просто на затоплену окропом вулицю, а саме авто згодом витягала спецтехніка.
 
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що рятувальники евакуювали 13 людей iз транспорту і ТРЦ (звідки їх виносили на руках). За інформацією служби «103», унаслідок екстраординарної події постраждали 10 осіб: трьом із них допомогу надали на місці, а ось сімох довелося госпіталізувати.
 
Постраждалі в Ocean Plaza отримали опіки різного ступеня складності. Серед жертв комунальної аварії дiтей, на щастя, немає.
 
Про один iз жахливих моментів розповів очевидець надзвичайного потопу: «Дівчина-продавець була заблокована у відділі гарячою водою, у мене на очах її виніс на руках охоронець. Оскільки вона голосно кричала від болю, то ноги, най­імовірніше, дуже сильно в неї постраждали».
 
На місці прориву теплотраси проводилися масштабні роботи з ліквідації аварії: працювало три аварійно-відновлювальні бригади «Київтеплоенерго», задіяли спецтехніку.
 
За ніч на вівторок працівники комунальних служб розкопали величезний котлован, адже їм потрібно було замінити не мало не багато — 24 метри зношеної магістральної труби на проїжджій частині.
 
«Аварійники» вирізали частини старої труби й діставали її за допомогою підвісного крана. Зварювальні роботи завершили до ранку 14 січня, після чого одразу розпочалося відновлення асфальтного покриття на проїжджій частині.
 
Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв запевнив, що орієнтовно у другій половині середи, 15 січня, транспортний рух вулицею Антоновича відновлять. На час відновлюваних робіт організували об’їзд аварійної ділянки.
 
Столична влада пообіцяла компенсувати збитки водіям, чиї авто постраждали біля Ocean Plaza: «Будемо з кожним випадком індивідуально розбиратися і будемо компенсовувати збитки», — заявив представник КМДА.