Не ветеранами єдиними: із чим та ким українські клуби повертаються із зимових відпусток

14.01.2020
Не ветеранами єдиними: із чим та ким українські клуби повертаються із зимових відпусток

Повернувши з оренди із «Зорі» Назарія Русина, «Динамо» не тільки закрило проблемну позицію, а й ослабило свого головного конкурента в боротьбі за «срібло». (Фото з сайта xsport.ua.)

Відгулявши близько місяця зимової відпустки, клуби вітчизняної прем’єр-ліги поступово повертаються до своїх футбольних справ.
 
 
Щоправда, до поновлення чемпіонату ще далекувато. Відтак найближчим часом, в очікуванні рестарту ЧУ, котрий запланований на 22 лютого, дюжина вітчизняних колективів елітного дивізіону в теплих краях — переважно в Туреччині — гратиме контрольні матчі, аби повернути собі попередній рівень ігрових кондицій.
 
 
Одними з перших із відпустки вийшли футболісти київського «Динамо». До проміжного фінішу поточного ЧУ підопічні Олексія Михайличенка прийшли, відставши від лідера — «Шахтаря» — на 14 очок.
 
Раннім виходом із відпустки подібний гандикап динамівцям аж ніяк не компенсувати. Утім працювати «біло-синім» є над чим. Із огляду на ігрові кондиції команди проблематично виглядає й завершення командою Михайличенка чемпіонату на другій позиції, що прирівнюватиметься керівництвом клубу до провалу.
 
Узимку ж тренерському штабу «Динамо» доведеться вирішувати непросте питання. Проваливши допінг-тест після матчу Ліги Європи проти «Мальме», гравець «біло-синіх» Артем Бесєдін залишив таким чином свою команду без основного форварда, функції якого він виконував останнім часом.
 
Попри те, що Бесєдін демонстрував доволі скромну результативність, закрити «пробоїну» існуючими в «Динамо» кадрами не змогли. Водночас Олексій Михайличенко сподівається, що врятувати ситуацію зможе молодий вихованець клубу Назарій Русин, якого в екстреному порядку нещодавно повернули з оренди з луганської «Зорі».
 
Щодо динамівського порушника антидопінгового кодексу, то свій вердикт у справi Бесєдіна, котрий, до слова, може виявитися доволі суворим, Європейський футбольний союз планує оголосити найближчим часом. Зауважимо, що другу частину чемпіонату столичний колектив проводитиме без іще одного свого знакового футболіста.
 
Днями в оренду до турецького «Ризеспору» перейшов скандальний ветеран клубу Денис Гармаш. 
 
Не виключено, що під час зимової перерви український чемпіонат залишить і багаторічний лідер і капітан донецького чемпіоната Тайсон. 
 
Улітку бразильцеві не вдалося переконати керівництво «гірників», аби його відпустили в італійську «Рому». Проводячи ж новорічні канікули на батьківщині, бразилець заявив, що не буде продовжувати контракт iз донецьким грандом і по його завершенні залишить клуб як вільний агент.
 
Зрозуміло, що подібний (неприбутковий) сценарій аж ніяк не влаштує «Шахтар», тож цілком можливо, що найближчим часом представники «помаранчево-чорних» домовляться з бразильським «Інтернасьйоналем» про трансфер 31-річного Тайсона.
 
Нагадаємо, що після расистського скандалу, у котрий у Харкові потрапив капітан «Шахтаря», він заявив, що найкращим місцем для завершення своєї футбольної кар’єри він бачить саме свою батьківщину.
 
При цьому сам футболіст попросив вибачення у вітчизняних шанувальників футболу за свої дії під час того неприємного інциденту на «Металісті», коли він, у відповідь на образливі скандування, показав своїм кривдникам середній палець.
 
«Я не подумав. Діти не повинні були бачити мій непристойний жест», — наголосив Тайсон. 
 
Григорій ХАТА