Колядки у готичній атмосфері: у костелі Святого Миколая відбудеться святковий концерт «Територія Різдва»

03.01.2020
Колядки у готичній атмосфері: у костелі Святого Миколая відбудеться святковий концерт «Територія Різдва»

У концерті «Територія Різдва» виступить Катя Chily. (Фото зі сторінки співачки у «Фейсбуці».)

Звуки автентики і класики, улюблені голоси, авторські пісні – все це зіркова коляда у концерті «Територія Різдва» у Києві 8 січня.

 

Під куполом готичного творіння архітектора Владислава Городецького – у костелі Святого Миколая виступатимуть, зокрема, Марина Одольська, Олег Собчук із гурту «Скай», Катя Chilly, Віталій Кириченко із «Нумер 482», Олесь Журавчак, «Гуляй Город» та «Правиця».

 

Тільки цього дня у Національному будинку органної і камерної музики України можна буде почути колядку «Божа мати» у виконанні Ілларії під акомпанемент органу.

 

Поль Манaндіз і Мирослав Кувалдін (The Вйо) виконають авторські різдвяні пісні у супроводі оркестру. Звучатимуть колядки та щедрівки в яскравих аранжуваннях композитора Євгена Петриченка під супровід симфонічного оркестру під орудою диригента Богдана Пліша. 

Запам»ятається «Тиха ніч» у неочікуваному поєднанні голосів класичної оперної діви - зірки органного залу Іванни Пліш (сопрано) й естрадного виконавця з пікантним французьким акцентом Поля Манандіза.

«Територію Різдва» загалом можна вважати першою «Територією А»-2020. Своєю ніжністю і чарівністю, авторськими версіями колядок і щедрівок нашу казку оповідатиме Анжеліка Рудницька, адже саме вона є засновницею «Території А», яка у свій час створила першу платформу для розвитку і становлення українського шоу-бізнесу, започаткувала перші українські телевізійні хіт-паради, - кажуть організатори концерта.

Вони ще обіцяють 8 січня декілька незвичайних сюрпризів. Бо то традиція у ці святкові дні - дивувати. Нагадаємо, «Територія А» увійшла в історію української музики та українського телебачення як перший український телевізійний щоденний хіт-парад кліпів; програма виходила в ефір на телеканалі ICTV із 17 вересня 1995-го по 17 вересня 2000-го. Спочатку у хіт-параді було 5, потім — 10, а пізніше — 20 місць. 

Щотижня два учасники залишали програму, а натомість стартували нові кліпи. Українська «Територія А» стала прообразом пізніших «фабрик зірок». У концерті «Територія Різдва» виступить Катя Chilly. 

Людмила Кохан