У Раді відбулась презентація проєкту «Через культурну дипломатію до економічної незалежності України»

24.12.2019
У Раді відбулась презентація проєкту «Через культурну дипломатію до економічної незалежності України»

Хор «NOW Кредо» у Верховній Раді.

У Парламентській будівлі у Києві на Миколая відбулась презентація проєкту «Через культурну дипломатію до економічної незалежності України» під гаслом «Щедрик — під куполом Верховної Ради». Вперше в новітній історії у стінах ВР пролунав легендарний «Щедрик» у виконанні Української республіканської капели «NOW Кредо» за участю народних депутатів.
 
Нагадаємо, «Кредо» є переможцем серед 40 провідних українських хорів у всеукраїнському конкурсі «Щедрик Фест» у місті Покровськ, і наразі готується до туру країнами Європи та Америки, одне із завдань якого — донести сучасному світові, яким чином «Щедрик», завдяки безпрецедентному світовому туру Української республіканської капели з 1919 по 1924 роки, став різдвяним гімном Carol of the bells.
 
Супутня презентаційна програма турне формується за підсумками проведеного 23 травня економічного форуму «Щедрик Інвест», головним завданням якого є пошук інвестицій для відновлення Донбасу, просування українських торгових марок і широка інформаційна кампанія України у світі. За підтримки Міжнародної федерації хорової музики (IFCM) 11 травня хор «NOW Кредо» уже розпочав світове турне виступом у місті Прага. Нині йде підготовка до організації туру в інших країнах. 
 
А у Верховній Раді на Миколая під час «круглого столу» обговорили такі актуальні питання: «Щедрик» Леонтовича — світова культурна спадщина та як поставити цей бренд на службу сучасній українській державі? Організаторами стали Комітет iз питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин і позафракційний депутат Руслан Требушкін.
 
До речі, кожен народний обранець отримав від святого Миколая подарунок для своєї дитини або онука — шкільний щоденник «Покровськ. Тут  творився «Щедрик».
 
А голові Верховної Ради Дмитру Разумкову громада прифронтового міста подарувала копію «сухарниці Леонтовича», яку виготовив батько знакового українського композитора, коли Микола Дмитрович працював над «Щедриком». 
 
Перед будівлею Верховної Ради відкрили вуличну фотовиставку «Культурна дипломатія України: світовий тріумф Щедрика», яку можуть подивитися всі бажаючі в період різдвяних і новорічних свят — до 19 січня.