Епіфаній освятив новий храм у Смілі

24.12.2019
У місті Сміла на Черкащині відкрили новий храм Різдва Іоана Хрестителя. На урочистості прибув блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який звершив освячення престолу й храму та очолив у ньому першу Божественну літургію.
 
«Ми молимося вдома і вранці, і ввечері, але храм є особливим освяченим місцем. Саме у храмі людина через хрещення народжується у нове життя. Тут через таїнства укріпляються її духовні і тілесні сили, тут і завершується наш земний шлях», — наголосив Епіфаній.
 
«Лише іноплемінник повернувся подякувати Господу за зцілення. Це є нагадуванням і для нас, щоб ми згадували про Бога не лише тоді, коли нас спіткали якісь негаразди, а й в час радості. Отож, і у нас є за що дякувати Господу. Він сподобив нас можливості власними руками будувати храми — Його дім на землі. Також Бог сподобив нас дару церковної незалежності — автокефалії, а в майбутньому створить умови, щоб на нашій землі запанував справедливий мир і українське православ’я об’єдналося навколо Київського престолу. Однак це залежить і від нас, від нашої віри, доброти, любові й інших чеснот, через які ми даємо Божій благодаті оселитися в нас», — сказав Предстоятель.
 
За словами настоятеля нововідкритого храму отця Михайла Шевчука, цей храм будувався 18 років.