Володимир Кличко претендує на звання кращого боксера світу минулого десятиліття

18.12.2019
Володимир Кличко претендує на звання кращого боксера світу минулого десятиліття

Володимир Кличко хоче повернутися у профіринг, розглядаючи як суперника Тайсона Фьюрі. (Фото з сайта xsport.ua.)

Наближення у календарі знакового року з двома «двадцятками» спонукало Асоціацію американських журналістів, які пишуть про бокс, організувати чергове опитування для визначення кращого боксера минулого десятиліття.
До числа претендентів на нагороду, котра названа на честь легендарного боксера Джо Луїза, потрапив й іменитий український супертяж Володимир Кличко. 
А за звання «бійця декади» нашому співвітчизнику доведеться поборотися із не менш колоритними представниками зі світу боксу — Флойдом Мейвезером, Андре Уордом (обоє — США), Менні Пак’яо (Філіппіни), та Саулем Альваресом (Мексика).
Подібне  голосування американські спортивні журналісти проводять утретє — боксерами двох попередніх десятиліть визнавали Роя Джонса-молодшого та Пак’яо. Як видно, 41-річний філіппінець має можливість удруге поспіль перемогти в цій престижній номінації.
Підсумки ж голосування його організатори планують оголосити 17 січня.
А в очікуванні цих результатів Володимир Кличко вирішив провести своє опитування, в якому поцікавився думкою уболівальників щодо прізвища суперника, котрий міг би скласти йому конкуренцію в першому після повернення у ринг поєдинку.
Завершивши у 2017 році боксерську кар’єру, відтоді Володимир Кличко періодично заявляє про можливість свого «камбеку». Цього разу він навіть назвав трьох боксерів — Тайсона Фьюрі, Деонтея Уайлдера та Ентоні Джошуа, між якими його фанати мають обрати для нього суперника.
Цікаво, що найбільшу кількість голосів здобула кандидатура Фьюрі, котрий, нагадаємо, позбавив Кличка-молодшого всіх чемпіонських поясів. При цьому сьогодні відзнаки, котрі не так давно належали українському суперважковаговику, знову перебувають у володінні Джошуа. Нещодавно, здолавши в 12-раундовому матчі-реванші Енді Руїса, британець повернув їх у своє володіння.
Водночас не виключено, що заява про можливість свого повернення у ринг — не більше, ніж спроба Володимира Кличка перед фіналом голосування за «боксера року» оживити в пам’яті боксерської спільноти свою кар’єру.
Водночас головною ударною силою України в суперважкому дивізіоні світового боксу нині залишається Олександр Усик, який незабаром може зустрітися з володарем чотирьох чемпіонських поясів — Джошуа. Після перемоги британця над Руїсом одна з низки впливових боксерських організацій — WBO — зобов’язала його впродовж 180 днів зустрітися з Усиком. Але перед цим відповідальним у своїй кар’єрі моментом Олександр прагне перевірити свої сили в бою з ветераном профібоксу Дереком Чісорою.