Українська збірна з хокею на міжнародному турнірі в Будапешті посіла останнє місце

17.12.2019
Українська збірна з хокею на міжнародному турнірі в Будапешті посіла останнє місце

Українські хокеїсти зазнали трьох поразок на товариському турнірі в Будапешті. (Фото з сайта sport-express.ua)

Національна хокейна збірна України під орудою свого наставника Сергія Вітера продовжує активну підготовку до старту в кваліфікаційному турнірі на Олімпіаду-2022.
 
Перший для української команди раунд олімпійського відбору відбудеться 6-9 лютого 2020 року в Казахстані. Минулих вихідних визначився останній з учасників квартету, котрий незабаром збереться в Нур-Султані, аби визначити володаря єдиної перепустки до заключної стадії кваліфікації.
 
Власне збірна Нідерландів стала тією командою, котра в компанії Казахстану, Польщі та України вестиме боротьбу за участь в Пекінській олімпіаді 2022 року.
 
Минулих же вихідних підопічні Сергія Вітера перевіряли свої ігрові вміння на міжнародному турнірі в Будапешті.
 
Не так давно «синьо-жовті» повернулися з Латвії, де на турнірі аналогічного рівня – Euro Ice Hockey Challenge — посіли друге місце. Водночас угорські змагання для української збірної пройшли менш вдало.
 
У столиці Угорщини «синьо-жовті» не здобули жодної перемоги. Спочатку хлопці Вітера програли два матчі в групі. Їхній стартовий на турнірі поєдинок проти збірної Білорусі взагалі вартий окремої уваги.
 
Під час поєдинку, в якому українська команда поступалася супернику з рахунком 1:4, травми отримали одразу двоє наших воротарів, через що суддя був змушений зупинити хід протистояння.
 
«Я уперше зіткнувся з подібним за всю кар’єру — і ігрову, і тренерську. Обидва воротарі отримали травми, після яких матч було неможливо продовжувати. Ми переговорили з тренерським штабом збірної Білорусі і вирішили закінчити гру, щоб не влаштовувати цирк якийсь. У нас був варіант поставити польового хокеїста у ворота, але навіщо подібним займатися на товариському турнірі? Йде підготовка гравців до важливіших матчів, кожен вирішує власні завдання», — пояснив Сергій Вітер.
 
Через кадровий «форс-мажор» у таборі укїранської команди організатори були змушені на один день перенести наступний поєдинок «синьо-жовтих».
 
Зіграти проти Південної Кореї підопічні Вітера змогли лише після того, як до них доєдналася пара голкіперів, яких екстрено довикликали в Будапешт.
 
У цьому поєдинку «синьо-жовті» могли й перемогти, але втримати перевагу, яку мали по ходу гри, вони не змогли (2:4).
 
Відтак завершувати змагання збірній України випало матчем за 5-те місце проти господарів турніру – угорців. Як і в попередніх протистояннях, українці знову пропустили в свої ворота чотири шайби, закинувши при цьому у відповідь лише дві.