У двох райцентрах на Черкащині капітально реконструюють басейни

04.12.2019
У двох райцентрах на Черкащині капітально реконструюють басейни

Реконструкція басейнів у черкаських райцентрах триває. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині у двох районних центрах — Чорнобаї та Монастирищі — продовжується капітальна реконструкція басейнів, які відбудовують коштом субвенції Мінмолодьспорту у співфінансуванні з місцевими та обласним бюджетами.
Про це «УМ» повідомили в Черкаській облдержадміністрації.
Як розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, у березні Кабінет Міністрів затвердив дві постанови про порядок використання коштів на будівництво палаців спорту та басейнів. 
«Для отримання субвенції виконавчі органи рад мали подати Мінмолодьспорту пропозиції щодо включення об’єкта інфраструктури до переліку об’єктів, на які планується спрямувати субвенцію. Загалом на розгляд комісії із 24 областей подали 28 проєктів. Із них відібрали 14. Серед них — і проєкт реконструкції басейну в Чорнобаї», — розповідає пан Зеленський.
За його словами, проєкт передбачає ремонт конструкцій покрівлі, утеплення фасаду та даху, впровадження альтернативних джерел електроенергії, демонтаж існуючого та монтаж  нового обладнання і трубопроводів чаші басейну, оздоблення стін, стелі, підлоги та облаштування умов для людей з особливими потребами.
Водночас із липня цього року  в Монастирищі також здійснюється капітальний ремонт спортивного басейну. Роботи фінансуються з черкаського обласного бюджету (це понад 4 мільйони гривень), Міністерства культури, молоді та спорту — це ще 10 мільйонів гривень, та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у розмірі 4,2 мільйона гривень.
Наразі у спорткомплексі, в якому функціонуватиме басейн, уже завершили 80% будівельних робіт. Зокрема, побудували шахту ліфта в підвальному приміщенні та на першому поверсі встановили тепловий вузол, провели штукатурні роботи в роздягальнях, душових та малому басейні. Крім того, вже розпочалися ремонтні роботи в роздягальнях та будівництво парапету на даху. Тепер тривають штукатурні роботи у великому басейні.
Тож недалеко той час, коли і в Чорнобаї, і в Монастирищі відремонтовані басейни приймуть перших відвідувачів.