«Зелена» Верховна Рада лише за три місяці втратила 20% рейтингу

03.12.2019
І що цікаво, падіння рейтингу притаманне не лише Володимиру Зеленському. І підтверджують це цифри. Адже після 6 місяців правління втрачали підтримку також Віктор Ющенко та Петро Порошенко.
 
Єдиний серед президентів, чий рейтинг за шість місяців правління трохи та й зріс — це Віктор Янукович. Під час приходу до влади Віктор Ющенко — мав 52% підтримки, проте за шість місяців правління його рейтинг складав 50,2%, Віктор Янукович мав 48,9%, а вже за півроку півнявся до 54,4%, Петро Порошенко на посаду прийшов із підтримкою в 54,7%, але за пів року рейтинг впав до 50,5%.
 
Але тут варто відзначити, що підтримка Віктора Ющенка та Петра Порошенка за пів року президентства впала на 2% та 4% відповідно, Віктора Януковича зросла на 5%.
 
Теперішні ж рейтинги Зеленського показують 20% втрати підтримки, що є феноменальним, як і 73% навесні. 
 
Ще більше впала довіра до Верховної Ради. Монобільшість, яка поки запам’яталася лише турборежимом та скандалами у парламенті, втратила понад 20% підтримки.
 
Якщо у жовтні невдоволеними роботою парламенту було 30 відсотків, то зараз кожен другий українець заявив, що не підтримує діяльність парламентарів. У відомстві прем’єра не краща ситуація. Все більше українців не схвалюють роботу Кабінету Міністрів.
 
Якщо на початку листопада не підтримували роботу уряду 37 відсотків громадян, то наприкінці місяця — таких уже 48%, тобто кожен другий. Цікаво, що до Олексія Гончарука позитивно ставляться лише 11% опитаних. 
 
Найбільше ж українці не задоволені просуванням у розслідуванні резонансних кримінальних справ, зниженням тарифів і вирішенням проблеми постачання газу і його транзиту в Європу через нашу територію.
 
І ось тут варто зазначити, що після публікації рейтингів від Київського міжнародного інститут соціології цифрами почали перейматися в офісі президента. Принаймні про це повідомив колишній парламентарій Борислав Береза, посилаючись на власні джерела в офісі президента.
 
Він заявив, що показники підтримки Зеленського після публікації КМІСу збираються підвищувати. Як і чим — покаже час. Але на що точно новій владі варто б звернути увагу, так це на те, що відбувається всередині президентської партії. Адже тут і ворогів не треба, коли свої готові так підставляти.