Южненський «Хімік» здобув своє перше очко в груповому раунді волейбольної суперліги

29.11.2019
Южненський «Хімік» здобув своє перше очко в груповому раунді волейбольної суперліги

Волейболістки «Хіміка» не змогли на одному рівні провести весь матч проти польського чемпіона, дозволивши тому здобути вольову перемогу в п’яти сетах. (Фото з сайта vc.khimik.com.ua.)

Напевно, наївно було б очікувати, що в рік свого дебюту в груповому раунді найсильнішого клубного турніру Європи чемпіон України — южненський «Хімік» — на крилах полетить до великих перемог.
 
 
Водночас під час відбору до основного етапу Ліги чемпіонів-2019/2020 підопічні Євгена Ніколаєва провели низку запеклих баталій, здобувши необхідний для виступу на найвищому рівні досвід.
 
 
І нехай у стартовому турі десятиразовий чемпіон України потрапив під коток чинного тріумфатора суперліги — італійської «Новари», наступний свій матч у «пульці» волейболістки «Хіміка» провели значно впевненіше, здобувши, в підсумку, своє перше очко в еліт-раунді «лігочемпіонського» турніру.
 
Приймаючи в рідних стінах польського чемпіона — «ЛКС» iз міста Лодзь, «Хімік» зумів неабияк здивувати досвідченого опонента. Після трьох зіграних партій місцеві волейболістки вигравали з рахунком 2:1 і знаходилися за один сет від історичної перемоги. Утім наявного в підопічних Ніколаєва досвіду не вистачило, аби довести гру до переможного фіналу.
 
За словами головного тренера «ЛКС» Марека Соларевича, після непереконливо проведених перших сетів  у подальшому його підопічні «розігралися» й змогли здобути підсумкову перемогу.
У кваліфікаційному раунді ЛЧ-2019/2020 «Хімік» кілька разів «вигризав» поєдинки в «золотому» сеті. Утім проти «ЛКС» виграти волейбольний «тай-брейк» не допомогла навіть палка підтримка своїх уболівальників у Палаці спорту «Олімп».
 
Щоправда, як пояснив на післяматчевій пресконференції помічник Ніколаєва — Дмитро Марюхнич, вирішальним для підсумку поєдинку стало відхилення «Хіміка» від розробленого на гру тактичного плану. «Після двох виграних сетів команда почала припускатися помилок. А полегшивши подачу, спростивши блок і захист, дівчата дозволили супернику повернутися в гру, після чого зупинити «ЛКС» було дуже складно», — наголосив Марюхнич.
 
Утім після неприємного фіаско від польського чемпіона в «Хіміку» не планують занурюватися в атмосферу розпачу й смутку, обіцяючи дати справжній бій своєму наступному супернику — чемпіону Німеччини — «Штутгарту».
 
«Команда показала, що може боротися, особливо коли її підтримують рідні уболівальники. А з кожним новим матчем ми насичуємося атмосферою Ліги чемпіонів і набираємося неоціненного досвіду. Звісно, набиваємо ґулі — але не без цього. Інакше й не навчишся грати у волейбол на найвищому рівні, не побудуєш модель гри, котра б сприяла цьому», — відзначив тренер «Хіміка». 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Жінки. Група С. 2-й тур. «Хімік» (Україна) — «ЛКС» (Польща) — 2:3 (25:23, 25:17, 20:25, 18:25, 8:15). «Штутгарт» (Німеччина) — «Новара» (Італія) — 3:1 (11:25, 25:20, 25:18, 25:23).
Турнірне становище: «ЛКС», «Штутгарт» — 4, «Новара» — 3, «Хімік» — 1.