На Донбас прибув російський спецназ для випробування нових зразків озброєння

27.11.2019
За минулу добу збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 8 разів порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. 
 
На Луганщині в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог здійснив обстріли поблизу Старогнатівки та біля Мар’їнки. 
 
У Донецькій області, де відповідальність несе оперативно-тактичне угруповання «Північ», російські окупаційні війська обстрілювали позиції наших захисників неподалік Луганського, Троїцького, Кримського, Новолуганського і Зайцевого. 
 
25 листопада втрат серед особового складу Об’єднаних сил через обстріли не було. Але, на жаль, є постраждалі серед цивільного населення. Окупанти цинічно вели вогонь по Мар’їнці. 27-річна Юлія йшла містом зі своєю маленькою півторарічною донькою, коли куля пробила їй грудну клітку та влучила у ліве плече. За оцінками лікарів, стан пораненої стабільний. 
 
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що збройні формування Російської Федерації нахабно провокують наші війська.
 
За офіційною інформацією, вранці 26 листопада, російські найманці із застосуванням автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів неодноразово стріляли зі своїх позицій у районі Петрівського по наших позиціях поблизу Старогнатівки. Російські окупанти продовжують вести вогонь у безпосередній близькості до меж ділянки розведення.
 
Спровокувавши вогонь у відповідь, вони вочевидь сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 «Петрівське». Об’єднані сили наразі вогонь у відповідь не відкривають, але готові до адекватних дій. 
 
Міноборони з посиланням на дані Головного управління розвідки повідомило, що на Донбас для випробування нових зразків озброєння прибув російський спецназ. Як зазначається, минулого тижня у з’єднання і частини 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ прибули російські спецназівці із засобами технічної розвідки та снайперськими гвинтівками, у т. ч. невстановленого зразка. Ці кадрові військовослужбовці ЗС країни-агресора вивчали обстановку в районах передових позицій із використанням завезеного ними обладнання і виконували завдання у складі снайперських пар і розвідувальних груп. 
 
До речі, відповідно до наказу командувача Об’єднаних сил, усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування в межах проведення операції Об’єднаних сил із 1 грудня 2019 року переходять на графік зимового періоду. Контрольно-перевірочні заходи та пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування буде здійснюватися щоденно з 08.00 до 17.00.