У Києві відбувся флешмоб «Розірви коло насильства»

27.11.2019
У понеділок о 17:00 на пішохідному мосту почався флешмоб під назвою «Розірви коло насильства» з парасольками, браслетами та танцями.
 
У ньому взяли участь студенти та викладачі Київського університету імені Бориса Грінченка та активісти. Для безпеки та надійності біля мосту чергував патруль поліції, який після події роздав учасникам буклети з інформацією про домашнє насильство й те, як йому протидіяти. 
 
Гасло флешмобу, співзвучне з його назвою, учасники повторювали кілька разів у різні сторони мосту, як символ інформаційного посилу на всю Україну.
 
А сам міст запалав яскравим помаранчевим, символом протидії насиллю, аби ще більше привернути увагу киян. Адже ті знають, що зазвичай міст осяює Дніпро різними мінливими кольорами. 
 
Помаранчеві парасольки привертали увагу водіїв, що рухалися під мостом, і ті сигналили у відповідь або просто уповільнювали рух, аби поглянути на яскраве дійство. 
 
«16 днів проти гендерного насильства» — щорічна міжнародна кампанія. Вона розпочинається у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок (25 листопада) і триває до 10 грудня — Дня прав людини. 
 
Завдання акції — привернути увагу громадськості до соціальних проблем, що досі існують у суспільстві, та запобігти домашньому насильству, поєднати зусилля для захисту прав кожної людини.