Харківський завод із початку війни поставив на фронт понад модернізованих 300 танків

20.11.2019
Харківський завод із початку війни поставив на фронт понад модернізованих 300 танків

Харківські танки надійно допомагають виконувати бойові завдання.

Десантно-штурмові війська та Морська піхота України готуються прийняти нову партію серійних танків Т-80, що були виготовлені, а потім пройшли глибоку модернізацію на Харківському бронетанковому заводі.
 
Як повідомляє Defense Express, оновлена машина отримала новий динамічний захист та захист бортів, цифровий зв’язок, супутникову навігацію, а головне — тепловізійний приціл та нічні засоби спостереження за полем бою.
 
Це дозволило в кілька разів збільшити дальність виявлення та розпізнавання цілей, а також відкриває можливість для їх знищення вогнем 125-мiлiметрової гармати в будь-який час доби та за будь-якої погоди. 
 
Водночас встановлений на танку новий динамічний захист значно ефективніше протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження і при цьому встановлюється у штатні контейнери цих же приладів.
 
Змінилися на Т-80БВ і системи зв’язку та навігації, при допомозі яких тепер можна в режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління: від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією. 
 
Майже 45-тонна машина може рухатися зі швидкістю 70 кілометрів і при цьому має відмінні маневрені характеристики. Така універсальність полегшує роботу екіпажу як в обороні, так і під час наступу та подальшого прориву. 
 
Загалом «Харківський бронетанковий завод» із початку війни передав до українського війська понад 300 бойових машин. Йдеться про танки Т-80БВ і Т-64 зразка 2017 року. Проведена модернізація дозволила поповнити парк ЗСУ боєздатною технікою і водночас значно заощадити кошти на виробництві нового озброєння. 

ГЕРОЯМ — СЛАВА!

Із Харкова надійшла і дуже сумна новина. У ніч на 19 листопада в госпіталі після тяжкого поранення помер командир 128-ї бригади «Закарпатського легіону» полковник Євген Коростильов.
 
Підірвавшись на міні поблизу Новотроїцького 12 листопада, він втратив ногу. За його життя харківські лікарі боролися майже тиждень, але проведена терапія не принесла бажаного результату. У бойового офіцера залишилися дружина та двоє дітей.