Юзіку та іншим «слугам народу» закидають тиск на керівництво поліції Кривого Рогу

20.11.2019
Юзіку та іншим «слугам народу» закидають тиск на керівництво поліції Кривого Рогу

Депутат Юрій Корявченков у Верховній Раді.

Нещодавно виключений iз фракції «Слуга народу» обранець Антон Поляков пом­стився колишнім однопартійцям й опублікував на своєму Telegram-каналі шокуючий аудіозапис розмови окремих «слуг» із керівником поліції міста Кривий Ріг. Одним iз головних учасників розмови є нардеп Юрій Корявченков (актор Юзік iз «Кварталу 95». — Ред.). 
 
 
«Ну що, друзі, ось мені й прислали фрагмент розмови «наших» доблесних «Слуг Богдана» iз керівником місцевої поліції Кривого Рогу. Буду порушувати ці питання перед президентом і правоохоронними органами. Гадаю, потрібно розібратися в тому, хто взагалі їх уповноважив проводити такі «переговори». Робимо ставки, як швидко їх виключать iз фракції, якщо, звичайно, виключать», — написав пан Поляков.
 
 
На оприлюдненому аудіозаписі чоловік iз голосом, схожим на голос Юзіка, представився нардепом Юрієм Корявченковим і заявив наступне: «Я хочу представити всіх, я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі, і ми проводили вибори, перший і другий тур, парламентські. Це — Юра Кисіль, він списочник, а я по 33-му округу — це два райони, Центрально-міський і Металургійний. Володимир Захарченко, мажоритарник по 31-му округу — це Північний район. Слава Медяник — це Дніпропетровськ, 27-й округ. Він у Дніпропетровську, просто приїхав познайомитися й підтримати, напевно, і Володимира, і вас. Він у комітеті правоохоронних органів, Вова теж».
 
Після цього учасники розмови обговорюють, як встановити й розподілити владу в регіоні. Зокрема, один з учасників розмови, голос якого схожий на Корявченкова, каже, що місто вже 10 років перебуває «під впливом однієї сили» — міського голови Юрія Вілкула та його соратників. А останні п’ять років «вклинився тут» Костянтин Усов, ексдепутат від БПП, нібито наближений до Юрія Луценка, через що йому «спускалося все з рук».
 
Учасник розмови запитує, як бути з ним, після чого хтось із присутніх радить: «Нехай тобі хтось пред’явить пред’яву. Нехай тобі пред’яву прокуратура скине, ДБР. Роби це по моїй команді. А ми підтримаємо». 
 
Загалом у записі йдеться про те, що «слуги народу» особисто контролюватимуть, які справи і як саме повинна вести поліція. При цьому  депутати неодноразово повторюють, що «їхній дах тримає» особисто президент України, і тому наказують керівникам поліції тримати прямий зв’язок тільки з ними. Також у ході обговорення один з учасників наголошує, що «ви в місті президента» і «в нас за спиною президент».
 
«Ніхто нічого не скаже. Закрили цю шваль — і все. Не потрібно нічого боятися», — самовпевнено говорять співрозмовники. Вони ж під час розмови відзначили і роль директора Державного бюро розслідувань Романа Труби: «Якщо хтось із прокурорських буде заважати, ми будемо вносити ЄРД по них».
 
Зауважимо, що пан Поляков наразі очікує реакції на аудіозапис голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії та першого заступника голови фракції Олександра Корнієнка.
 
«На п’ятничній фракції «Слуги народу» Арахамія з Корнієнком дали слово, що в разі появи цього запису депутатів, які ведуть ці «переговори», виключать iз фракції. Я розумію, що ні в кого вже немає довіри до цих товаришів, але подивимося, як вони дотримають свого слова», — написав пан Поляков.