«Донбас» не зміг пробитися до суперфіналу другого за силою хокейного єврокубка

19.11.2019
«Донбас» не зміг пробитися до суперфіналу другого за силою хокейного єврокубка

У доволі рівній боротьбі за «фінал чотирьох» Континентального кубка з представниками білоруського та польського чемпіонатів «Донбас» виявився третім зайвим. (Фото з сайта hcdonbass.com.)

Із певним острахом шанувальники вітчизняного хокею чекали на участь українського чемпіона в третьому раунді Континентального кубка.
 
Здавалося, що суперники «Донбасу» — «Неман» та «Бейбарис» та «Краковія» — матимуть відчутну перевагу над командою Сергія Вітера, адже представляють значно потужніші національні першості, представники котрих у минулі роки ставали переможцями другого за значимістю єврокубкового хокейного трофея.
 
Утім у Кракові «Донбас» гідно представив український хокей. І хоча додому команда Вітера повернулася розчарованою результатом, залишившись поза «фіналом чотирьох», за гру, як-то кажуть, шестиразовому чемпіону країни соромно не має бути.
 
У кожному з трьох поєдинків «червоно-чорні» продемонстрували справжній чоловічий характер і, що головне, жоден iз них вони не завершили без залікових балів.
 
Загалом, вийшло так, що тріо фаворитів «краківського квартету» завершило свій міні-турнір iз рівною кількістю очок. «Нєман», «Краковія» та «Донбас» заробили по п’ять пунктів, проте через негативний баланс в очних протистояннях iз конкурентами путівки до заключної стадії Континентального кубка дісталися польському та білоруському клубам.
 
Кожному з них «Донбас» програв уже після завершення основного часу гри. «Нєман» схилив шальки терезів на свою користь в «овертаймі», дозволивши перед тим українському клубу відіграти відставання у дві шайби. А «Краковія» дотиснула команду Вітера лише в серії післяматчевих булітів.
 
Загалом, дуель «Краковії» та «Донбасу» в останньому турі мала статус битви за другу від групи перепустку до «фіналу чотирьох».
І перемога в будь-якій фазі двобою виводила до заключної стадії турніру саме українського чемпіона.
 
Не дивно, що основний час гри завершився зі скромним, як для хокею, результатом — 1:1. Закинувши по одній шайбі у другому та третьому періодах, з’ясування сильнішого суперники відклали на «десерт». При цьому міцнішими нерви в хокейній «лотереї» виявилися у місцевої команди, хокеїсти котрої реалізували три спроби виходів «віч-на-віч». Водночас у «Донбасі» нікому не вдалося розпечатати ворота опонентів.
 
Після поєдинку наставник «Краковії» Рудольф Рогачек заслужено кращим гравцем матчу назвав свого голкіпера — Мирослава Коприву, виказавши задоволення від того, що його команда вперше у своїй історії гратиме в суперфіналі Континентального кубка.
 
Натомість «Донбасу» доведеться зробити ще одну турнірну спробу, аби повторити чемпіонське досягнення сезону-2012/2013 років.
 
«До останньої секунди матчу з «Краковією» ми грали на перемогу, але були нюанси, котрі не дозволили нам пройти далі. Основна проблема — це реалізація моментів, особливо на початку гри», — відзначив очільник донецького клубу Сергій Вітер. 
Додамо, що компанію «Німану» та «Краковії» у суперфіналі КК-2019/2020 складуть данський «Сеннерйюск» та «Ноттінгем» з Великої Британії. 

ТАБЛО

Континентальний кубок. Третій раунд. «Нєман» (Білорусь) — «Донбас» (Україна) — 4:3 ОТ, «Краковія» (Польща) — «Бейбарис» (Казахстан) — 3:2, «Донбас» — «Бейбарис» — 5:3, «Краковія» — «Нєман» — 1:4, «Нєман» — «Бейбарис» — 2:4, «Краковія» — «Донбас» — 2:1 Б.
Турнірне становище: «Нєман», «Краковія», «Донбас» — 5, «Бейбарис» — 3.