На Одещині за водіння мопеда у нетверезому стані затримали Тараса Григоровича Шевченка

13.11.2019
Прочитавши таку новину, відразу пригадуються спогади сучасників Кобзаря, які ствер­джували, що він був далеко не таким, як на портреті Івана Крамського, — насуплений дід у смушевій шапці.
 
Денді, душа компанії, що добре знався на дорогих напоях, естет — таким був нехрестоматійний класик.
 
Виявляється, наш сучасник і повний тезка великого Кобзаря також любить міцні напої, а ще — стрімку їзду на... мопеді, за що й постраждав.
 
Арцизький районний суд, що на Одещині, притягнув поки що лише до адміністративної відповідальності Тараса Григоровича Шевченка за водіння двоколісного транспортного засобу в нетверезому стані.
 
Винуватець повністю визнав провину й те, що сів на мопед у нетверезому стані, тож проходити медичну експертизу на вміст алкоголю в крові не було потреби. Тепер одеському «кобзарю» доведеться сплатити штраф у розмірі 10 200 грн, а от водійських прав його не позбавлять, оскільки він їх... просто не має. 
 
Зазвичай при адміністративних порушеннях у судах не оголошують імен винуватців, проте цей випадок змусив суддів віді­йти від загальноприйнятих правил — ну надто вже випадок небуденний.