У міськраді Тернополя з’явиться відділ діджиталізації

08.11.2019
У міськраді «файного мiста» незабаром з’явиться відділ... діджиталізації (від англійського digitalization, що означає переведення інформації в цифрову форму), працівники якого займатимуться створенням нових електронних сервісів та обслуговуванням уже існуючих.
 
Ініціатива створення нового підрозділу належить міському голові Тернополя Сергію Надалу, який вважає, що без такого в роботі вже просто не обійтися.
 
Упродовж кількох останніх років міська влада Тернополя і справді дуже активно розвивала електронне врядування. Відтак в обласному центрі з’явилася ціла низка сервісів на основі відкритих даних, зокрема, інтерактивні карти реєстру комунального майна, ремонтних робіт, незаконних забудов, позашкільних закладів тощо, а найближчим часом запрацює і комунальний сітібот, про якого «УМ» вже повідомляла.
 
«Усі ці сервіси потребують цілодобового обслуговування, — зазначає Сергій Надал. — Також Тернопіль приєднався до Міжнародної хартії відкритих даних — ініціативи, яка сприяє впровадженню передових практик відкритості даних. Наша стратегічна мета — запустити максимальну кількість засобів електронного врядування. І реалізовувати це буде відділ діджиталізації».
 
Завданням номер один для працівників нового відділу найближчим часом має стати створення системи, що об’єднає всі електронні сервіси і буде доступна містянам iз їхніх комп’ютерів, ноутбуків, планшетів та смартфонів.