Секс і Рада: чи поплатиться за приватну переписку Богдан Яременко звільненням iз посади

05.11.2019
Звичайний пленарний тиждень у Верховній Раді перетворився на скандальну сагу. Законопроєкти про кнопкодавство, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та штрафи за перевезення дітей без автокрісел відійшли на другий план. Адже топ-темою в парламенті став секс-скандал за участю депутата від «Слуги народу» Богдана Яременка.
 
Під час засідання парламенту парламентарій листувався з повією. І все, мабуть, пройшло б тихо-спокійно, якби не фотокореспондент видання «Букви», який і сфотографував Яременка з телефоном. Дівчина на ім’я Аліна зазначила, що година її послуг коштує 100 доларів, дві години — 150, на ніч не лишається. Вона відверто написала, які послуги зможе надати, а на які відверте табу.
 
Після публікації цієї історії Яременко, зрозуміло, почав відразу все заперечувати і запевняти, що таким чином хотів провчити журналістів, які женуться за сенсацією, і назвав дії ЗМІ абсурдними. Чи повірили йому журналісти? Очевидно, ні. Але Яременко наполягав на своєму: «Я не винен, мене підставили».
 
Та навіть більше, почав погрожувати журналістам. «Оприлюднення листування є кримінальним злочином. І той, хто зробив це, заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, які для всіх одні. У мене вкрали моє листування», — зазначив iз трибуни парламенту Яременко. 
 
Але вивести Яременка на чисту воду зміг пранкер, який назвав себе «Джокером». У листуванні Яременко визнав, що завдав клопоту цією історією дружині та фракції, і називав себе мудаком. Після публікації цього листування в соціальній мережі «Фейсбук» Яременко вибачається перед дружиною та президентом, але й надалі звинувачує в усьому ЗМІ.
 
І ось тут одразу пригадуються слова представника нової влади, голови офісу президента Андрія Богдана, який після виборів дав чітко зрозуміти, що журналісти новій владі не потрібні. Але, як показує практика, це не зовсім так.
 
Оперативно відреагували на скандал з Яременком у фракції «Слуга народу». Там зазначили, що є три сценарії вирішення цієї проблеми.
 
«Перший — пан Яременко йде з посади голови комітету. Другий шлях більш суворий — пан Яременко йде з фракції. Третій шлях зовсім суворий — пан Яременко складає мандат». «Не може бути такого, давайте зробимо вигляд, що нічого не було», — сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Врешті, свою позицію висловили й чотири фракції ВР, заявивши, що Яременко терміново має залишити пост голови Комітету з питань зовнішньої політики. 
 
Не чекавши зібрання фракції, Богдан Яременко таки написав заяву про складання повноважень голови комітету. Проте зазначив, що таке рішення може бути прийнято лише у випадку, якщо за це проголосує фракція. Як згодом стало зрозуміло, у видання «Букви» вже давно був компромат на Яременка, що той нiбито давно спілкується з дівчатами легкої поведінки. Тому, окрім Аліни, за інформацією видання, було ще шiсть жінок. 
 
Врешті, навряд ця історія отримала б такий розголос, якби пан Яременко не збрехав, не звинуватив у всьому журналістів і не винаймав повій у робочий час у парламенті, адже зарплату народні обранці отримують із коштів платників податків. А громадяни, очевидно, чекають законопроектів і змін у країні, а не винаймання повій.