Попри кадрові проблеми «Динамо» та «Шахтар» легко розгромили львівські клуби

05.11.2019
Попри кадрові проблеми «Динамо» та «Шахтар» легко розгромили львівські клуби

Навіть у меншості «Динамо» не мало проблем у протистоянні зі «Львовом». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Вилетівши після поразки динамівцям з Кубка, донецький «Шахтар» уже не зможе зробити на національному рівні «золотий дубль».
 
 
Водночас у чемпіонаті країни «гірники» продовжують утримувати безапеляційне лідерство.
 
 
І нехай напередодні поєдинку 13-го туру проти «Карпат» команда Луїша Каштру мала серйозні кадрові проблеми, вони аж ніяк не вплинули на підсумковий результат матчу у Львові.
 
 
Граючи проти «біло-зелених» резервним складом, «помаранчево-чорні» завдали «Карпатам» п’ятого поспіль розгромного фіаско.
 
«Перед поєдинком Ліги чемпіонів команді потрібна була ротація, адже грати в напруженому режимі одним складом — це самогубство», — Луїш Каштру пояснив свої кадрові рішення в матчі з «біло-зеленими». 
 
Без сумніву, перед візитом до міста Лева тримав у голові португальський наставник «гірників» і той факт, що в наступному турі ЧУ його підопічним знову належить зійтися в дуелі з динамівським клубом.
 
Подолавши «Шахтар» у національному Кубку, в таборі «біло-синіх» — своєрідна ейфорія, хоча, слід визнати, має вона міцне підґрунтя. Переважна більшість динамівських уболівальників визнає, що такого «Динамо» вже давно не доводилося бачити.
 
У матчі ЧУ проти «Львова» підопічні Олексія Михайличенка без особливих проблем досягли хорошого результату — не завадило розбити аутсайдера зі Львова навіть раннє вилучення їхнього капітана Сергія Сидорчука. Проте очільник «біло-синіх» не міг не відзначити цей ігровий момент: «Червона картка в такому матчі — це велика ложка дьогтю в боці меду».
 
Тепер лідер «Динамо» пропустить наступне українське «класико». Що ж до матчу зі «Львовом», то всі чотири голи в цій грі гостям, які напередодні поєдинку залишилися без головного тренера (біля керма команди Володимир Мазяр провів лише кілька матчів), забили українські футболісти. При цьому в другому матчі поспіль за динамівців відзначився їхній молодий захисник Денис Попов. І знову — після кутового.
 
Після розгрому в Києві «Львів» продовжив своє сумне перебування на останній сходинці турнірної таблиці, де компанію йому з вісьмома очками складає «Ворскла». Підопічні Віталія Косовського зазнали третьої поразки поспіль і, схоже, разом з двома львівськими командами будуть займатися питаннями збереження прописки в еліті.
 
Водночас кривдники полтавчан в минулому турі — футболісти «Десни» — продовжують утримуватися на третій позиції в чемпіонаті, випереджаючи в медальній гонці більш досвідчених конкурентів — «Зорю» та «Олександрію». 
 
Зрозуміти ж високі позиції новачка еліти в ЧУ дозволяє статистика, котра свідчить, що команда Олександра Рябоконя в гостях демонструє безкомпромісний характер. У останніх десяти поєдинках «деснянці» не розписали жодної нічиєї, вигравши при цьому шість матчів. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 13-й тур. 
«Карпати» — «Шахтар» — 0:3, «Ворскла» — «Десна» — 0:1, «Олександрія» — «Маріуполь» — 3:1, «Дніпро-1» — «Зоря» — 1:4, «Динамо» — «Львів» — 4:0, «Колос» — «Олімпік» — 1:2.
Турнірне становище: «Шахтар» — 37, «Динамо» — 27, «Десна» — 26, «Зоря» — 25, «Олександрія» — 23, «Маріуполь» — 16, «Олімпік», «Колос» — 14, «Дніпро-1» — 11, «Карпати» — 10, «Ворскла», «Львів» — 8.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 11.