У Черкасах триває реконструкція обласного драмтеатру

01.11.2019
На Черкащині тривають роботи з капітальної реконструкції обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, в якому чотири роки тому через пожежу згоріла глядацька зала та обвалився дах.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній державній адміністрації, наразі в драмтеатрі вже відремонтували фасад, практично завершили внутрішні ремонтні роботи на всіх поверхах, зокрема, у фойє, в актовому залі, вбиральнях, у коридорах, та відновили всі комунікації.
 
«На черзі — підключення будівлі до електричних мереж i благоустрій навколиш­ньої території.  Область та місто досягли домовленості, що черкаська міська влада фінансово підтримає відбудову театру та надасть субвенцію з міського бюджету на благоустрій території», — розповідає заступник голови Черкаської ОДА Віктор Карпенко.
 
За його словами, ці кошти необхідно використати ефективно. Насамперед треба врегулювати питання підключення до зовнішніх мереж, що нині й вирішується.
 
Ідеться, наголошує пан Карпенко, про збільшення потужності електромережі театру з 280 кіловат до 400. Оскільки закладені у проєкті потужності не дають можливості підключити все наявне електрообладнання.
 
Щодо водовідведення, то є потреба у заміні старих труб, які прокладені на прилеглій до театру території. З цим питанням вирішено звернутися до Черкаської обласної ради задля отримання фінансування на такі роботи.
 
До середини грудня у Черкаському драмтеатрі планують завершити першу чергу реконструкції, яку розпочали у жовтні 2017 року. А вже наступного року, підсумовують у Черкаській обласній державній адміністрації, там розпочнуть облаштовувати сцену.