Рецептом цього надзвичайно ніжного, апетитного смаколика, простого в приготуванні, який припаде до смаку і малятам, і дорослим, поділилася львів’янка Леся Петрусяк.
Господиня каже, що рецепт цей привезла з Шацька.
«Хто куштував на Шацьких озерах цю смакоту, — ділиться кулінарна майстриня, — той знає, що це дуже смачно».
А хто не куштував, той може приготувати і надолужити згаяне.
Потрібно:
літр молока,
12 столових ложок манки,
3 столові ложки цукру,
чайна ложка солі.
Варимо манку без грудочок. Даємо трішки охолонути, але щоб була ще відчутно гаряча, так, щоб можна було взяти в руки та формувати пиріжки.
Начинка, яку я куштувала, — це домашній сир із цукром. Я від себе зробила сир, перетертий з цукром, додала ваніль і жовток. Можна додати масла, якщо сир не дуже жирний. Беремо столову ложку вже приготовленої манки, робимо з неї паляницю, в яку даємо сирну начинку, формуємо і обсмажуємо в збитому яйці на олії. Смачних експериментів!