Українська теніистка Людмила Киченок вдруге поспіль перемогла на «WTA Еліт Трофі»

29.10.2019
Українська теніистка Людмила Киченок вдруге поспіль перемогла на «WTA Еліт Трофі»

Словенка Андреа Клепач допомогла Людмилі Киченок (праворуч) удруге поспіль перемогти на парному турнірі «WTA Еліт Трофі». (Фото з сайта xsport.ua.)

Удруге поспіль лідер вітчизняного парного тенісу Людмила Киченок перемогла на малому Підсумковому турнірі року.
 
 
Торік «WTA Еліт Трофі» вона здобула в дуеті зі своєю сестрою Надією, цього ж разу виграти престижний трофей Людмилі допомогла словенка Андреа Клепач.
 
 
«Надя сказала мені, аби я без неї їхала захищати титул. На щастя, у мене є така прекрасна партнерка, як Андреа. Вона дуже досвідчена, і я рада ділити з нею корт», — наголосила перед стартом «WTA Еліт Трофі»-2019 Людмила Киченок.
 
 
Маючи в Чжухаї другий номер посіву, Киченок та Клепач упевнено підтвердили свій високий статус у групі, хоча підсумок обох матчів у «пульці» довелося встановлювати в трьох сетах, у яких гралися супертайбрейки.
 
У першому протистоянні україно-словенський дует здолав пару в складі Оксани Калашникової та Софії Кенін (Грузія/США) — 2:6, 6:4, 11-9. У наступному двобої, де розігрувалася перепустка до фіналу, Людмила та Андреа переграли китайський тандем Цзен Сіньйюй/Тан Цяньхуей — 2:6, 6:4, 10-6.
 
Водночас вирішальний поєдинок турніру склався для Киченок та Клепач значно простіше. Попри те, що їм протистояли господарки корту, перші «сіяні» — Їн-Їн Дуань/Чжаосюань Ян — вирішальну дуель Людмила та Андреа завершили в двох сетах — 6:3, 6:3.
 
Відзначимо, що українська тенісистка змагалася за «WTA Еліт Трофі» й в одиночному розряді. Утім друга ракетка вітчизняного тенісу та 24-та тенісистка світу Даяна Ястремська далі групового раунду не пройшла.
 
Після перемоги в дебютному для себе матчі на турнірі над хорваткою Донною Векич (7:6, 6:2)  в поєдинку за місце у півфіналі наша співвітчизниця програла першій ракетці змагань — нідерландці Кікі Бертенс — 3:6, 4:6.
 
Перед матчем iз представницею Нідерландів Ястремська зізналася, що до «WTA Еліт Трофі» вона цілеспрямовано не готувалася, оскільки не надто сподівалася на своє потрапляння до когорти 12 учасниць турніру.
 
Утім доля розпорядилася трохи інакше, й Даяна поїхала до Чжухаю. Зрештою, знайти свою гру в протистоянні з незручною для себе суперницею — до слова, десятою тенісисткою планети, — друга ракетка України не змогла.
 
Проте навіть такого скромного виступу на малому Підсумковому турнірі року Даяні вистачить, аби вкотре оновити свій персональний рейтинговий рекорд і завершити сезон на 22-му місці в рейтингу Жіночої тенісної асоціації.
 
Водночас тріумфаторкою «WTA Еліт Трофі» в одиночному розряді стала білоруска Аріна Соболенко, котра у фінальному поєдинку переграла Бертенс — 6:4, 6:2.