Результати колишньої влади: Україна піднялася на 7 позицій у рейтингу Doing Business 2020

25.10.2019
Україна піднялася на сім позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу за версією Світового банку Doing Business і посiдає 64-те місце зi 190.
 
Україна розташувалась між Індією (63-тє) та Пуерто-Рико (65-те місце), зазначає «Радіо «Свобода».
 
За даними експертів Світового банку, Україна продемонструвала зростання, зокрема, за такими пунктами: «отримання дозволу на будівництво», «підключення до системи електрозабезпечення», «торгівля через кордони».
 
Загалом рейтинг Світового банку складається за 10 критеріями. Рейтинг для всіх економік орієнтований на травень 2019 року, тобто успішне просування України є заслугою попередньої влади. Минулого року Україна посіла 71-ше місце в рейтингу, піднявшись на п’ять позицій порівняно з попереднім роком.
 
Очолює рейтинг Нова Зеландія, за нею розмістилися Сингапур і Гонконг, який змістив iз третьої на четверту позиції Данію. До десятки лідерів також увійшли Південна Корея, США, Грузія, Велика Британія, Норвегія та Швеція.
 
Стосовно наших найбільших сусідів, то Росія просунулася на три позиції вгору і зайняла 28-ме місце. Польща, натомість, останні три роки втрачає позиції. 2018 року вона посідала 27-му сходинку, 2019 року — 33-тю, а в останньому рейтингу спустилась на 40-ве місце.