«Шахтарю» не вдалося переграти загребське «Динамо» у домашньому матчі групового раунду ЛЧ-2019/2020

25.10.2019
«Шахтарю» не вдалося переграти загребське «Динамо» у домашньому матчі групового раунду ЛЧ-2019/2020

У другому матчі поспіль вдало проведені заміни дозволили «Шахтарю» здобути важливі очки в груповому раунді Ліги чемпіонів. (Фото з сайта shakhtar.com.)

На екваторі групового раунду ЛЧ-2019/2020 у донецького «Шахтаря» була хороша нагода піднятися до прохідної частини свого квартету.
 
 
Домашня перемога над загребським «Динамо» дозволила б українському чемпіону помінятися місцями з хорватським клубом у турнірній таблиці, витіснивши його з когорти потенційних учасників майбутнього «плей-оф» суперліги.
 
 
Історія минулих протистоянь «Шахтаря» та загребського «Динамо» свідчила про те, що «гірники» мають більше потенціалу для переможного фіналу. Принаймні їхні два попередні двобої завершилися впевненими перемогами донецького клубу.
 
Водночас перед новим побаченням «динамівці» заявили, що не вважають представників українського футболу грізними опонентами. Звісно ж, «гірникам» напередодні поєдинку суперник шану віддав, проте на футбольному полі стадіону «Металіст» боятися чемпіона України не став.
 
Навіть коли «Шахтар», стараннями свого новобранця Євгена Коноплянки, швидко відкрив рахунок у матчі, загребські футболісти не знітилися й продовжили грати у свій футбол.
 
Як відзначив головний тренер «гірників» Луїш Каштру, «Динамо» в Харкові діяло агресивно й жорстко. Як результат, у середині другого тайму чемпіону Хорватії вдалося вийти вперед.
 
На 60-й хвилині поєдинку досвідчений воротар «Шахтаря» Андрій П’ятов припустився помилки, пояснити яку неймовірно складно.
 
«Певно, на нього найшло якесь затемнення», — так вітчизняний наставник Олександр Севидов прокоментував дії донецького кіпера у штрафному майданчику, котрі призвели до пенальті та другого в його ворота гола.
 
Тож, як і в попередніх поєдинках поточної суперліги, «гірники» знову опинилися у статусі тих, хто наздоганяє. Якщо у стартовому матчі групового раунду — проти «Манчестер Сіті» — у підопічних Каштру шансів на сприятливий підсумок двобою взагалі не було, то в гостьовому матчі проти «Аталанти» «Шахтар» спромігся на вольову перемогу.
 
Водночас у дуелі з хорватським чемпіоном здійснити ще один переможний «камбек» «помаранчево-чорним» не вдалося, хоча, за словами Андрія П’ятова, «гірники» могли дотиснути опонента.
 
Зрештою, сил у «Шахтаря» вистачило лише на те, аби зрівняти рахунок у матчі. У другій грі поспіль на допомогу українському чемпіону прийшов ізраїльсько-бразильський дует у складі Соломона та Додо, котрий після свого синхронного виходу на заміну швидко вирівняв становище.
 
«Ми перебуваємо у складній ситуації, але змогли відігратися. «Шахтар» дуже хотів перемогти, але добре, що не дозволили виграти супернику. Вважаю, що наші можливості для виходу з групи відкриті, й будемо для цього наполегливо працювати», — резюмував очільник «Шахтаря». 
 
Після половини турнірної дистанції в групі С «гірники» мають однаковий очковий доробок iз загребським клубом, проте через гіршу різницю м’ячів посідали нижчу позицію у квартеті за динамівців.
 
Відзначимо, що протистояння з хорватським чемпіоном стало 12-м поспіль поєдинком «Шахтаря» у єврокубках, у якому він не зміг вберегтися від гола.
 
Однак наставник «гірників» переконує, що пропущені голи в Лізі чемпіонів — проблема другорядна, оскільки тут доводиться грати з найсильнішими командами Європи. «Для нас найголовніше — думати про ситуацію в групі», — зауважив Каштру. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 3-й тур. 
Група А. «Галатасарай» (Туреччина) — «Реал» (Іспанія) — 0:1, 
«Брюгге» (Бельгія) — «ПСЖ» (Франція) — 0:5.
Турнірне становище: «ПСЖ» — 9, «Реал» — 4, «Брюгге» — 2, «Галатасарай» — 1. 
Група В. «Тоттенхем» (Англія) — «Црвена Звєзда» (Сербія) — 5:0, «Олімпіакос» (Греція) — «Баварія» (Німеччина) — 2:3.
Турнірне становище: «Баварія» — 9, «Тоттенхем» — 4, «Црвена звєзда» — 3, «Олімпіакос» — 1.
Група С. «Шахтар» (Україна) — «Динамо» (Зг, Хорватія) — 2:2, «Манчестер Сіті» (Англія) — «Аталанта» (Італія) — 5:1
Турнірне становище: «МС» — 9, «Динамо» (Зг), «Шахтар» — 4, «Аталанта» — 0.
Група D. «Атлетико» (Іспанія) — «Байєр» (Німеччина) — 1:0, «Ювентус» (Італія) — «Локомотив» (Росія) — 2:1.
Турнірне становище: «Ювентус», «Атлетико» — 7, «Локомотив» — 3, «Байєр» — 0.
Група Е. «Генк» (Бельгія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:4, «Зальцбург» (Австрія) — «Наполі» (Італія) — 2:3.
Турнірне становище: «Наполі» — 7, «Ліверпуль» — 6, «Зальцбург» — 3, «Генк» — 1.
Група F. «Інтер» (Італія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:0, «Славія» (Чехія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:2.
Турнірне становище: «Барселона» — 7, «Інтер», «Боруссія» (Д) — 4, «Славія» — 1. 
Група G. «Лейпциг» (Німеччина) — «Зеніт» (Росія) — 2:1, «Бенфіка» (Португалія) — «Ліон» (Франція) — 2:1.
Турнірне становище: «Лейпциг» — 6, «Зеніт», «Ліон» — 4, «Бенфіка» — 3.
Група Н. «Лілль» (Франція) — «Валенсія» (Іспанія) — 1:1, «Аякс» (Голландія) — «Челсі» (Англія) — 0:1.
Турнірне становище: «Челсі», «Аякс» — 6, «Валенсія» — 4, «Лілль» — 1.