«Динамо» вийшло на одноосібне друге місце в чемпіонаті

22.10.2019
«Динамо» вийшло на одноосібне друге місце в чемпіонаті

У «Динамо» продовжують чекати голів від іспанця Франа Соля, котрий після травми ніяк не набере повноцінної ігрової форми. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Сердечно порадівши з національною збірною за її достроковий вихід на Євро-2020, вітчизняні футбольні вболівальники знову сконцентрувалися на баталіях клубного рівня, де, як і раніше, на перших ролях залишається донецький «Шахтар».
 
 
Забивши у ворота новачка прем’єр-ліги — «Колоса» — шість голів, «гірники» відсвяткували в 11-му турі найбільшу перемогу чемпіонату.
 
 
При цьому їхня перевага над переслідувачами так і залишилася на безпечно комфортному рівні в десять очок.
 
 
Щоправда, після поразки «Десни» «Зорі» на другій позиції в турнірній таблиці лишилася лише одна команда.
 
Відчувши під орудою Олексія Михайличенка свою гру, столичні динамівці минулого уїк-енду здобули в УПЛ свою п’яту перемогу поспіль. Водночас не пропускали у свої ворота «біло-сині» в останніх семи матчах, котрі були зіграні на національному та міжнародному рівнях.
 
І це при тому, що перший воротар столичного клубу Денис Бойко вже тривалий час перебуває на лікарняному, намагаючись позбутися проблем зі спинномозковою грижею.
 
Загалом, 25-річний Георгій Бущан більше місяця тримає на замку свої володіння. У матчі минулого туру проти «Олександрії» в центральній зоні захисту йому допомагав капітан молодіжної збірної України, котра нещодавно виграла чемпіонат світу, Денис Попов, уперше отримавши від керманича право зіграти за першу команду.
 
«Радий, що допоміг чимось. Позитивних емоцій маса. Команда добре спрацювала: надійно зіграли в обороні, в атаці — забили», — відзначив Попов.
 
Щоправда, на думку президента «Динамо» Ігоря Суркіса, підопічні Михайличенка могли б забивати й більше. У протистоянні з «Олександрією» все вирішив єдиний гол динамівського захисника Віталія Миколенка, тоді як номінальні форварди «біло-синіх» відзначитися не змогли.
 
Приміром, кращий бомбардир «Динамо» в нинішньо­му чемпіонаті — Артем Бесєдін — має на своєму рахунку лише п’ять результативних ударів. Натомість в активі лідера бомбардирських перегонів УПЛ-2019/2020 — «гірника» Мораеса — 11 голів.
 
Водночас у «Шахтарі» анонсують, що найближчим часом оголосять про здійснення важливого трансферу, котрий, за словами помічника головного тренера «гірників» Даріо Срни, додатково підсилить їхню команду.
 
Переважна ж більшість колективів УПЛ займатися кадровими пертурбаціями у ходi сезону особливо не прагне, відтак використовує потенціал наявних в обоймі гравців.
 
А на старті поточного чемпіонату все виглядало так, що найслабшим кадровим потенціалом володіє донецький «Олімпік», через що й міцно застряг на останньому місці в проміжному протоколі.
 
Однак після третини турнірної дистанції, скориставшись слабкістю опонентів, «олімпійцям» удалося позбутися неприємного статусу.
 
Тепер боротьбу за те, аби не бути найгіршою командою першості, вестимуть одразу три колективи. Утім здається, що найбільш запеклою боротьба в нинішньому ЧУ точитиметься за срібні та бронзові нагороди. Після перемоги над «Десною» один iз лідерів «Зорі» Владлен Ярченко заявив, що його команда має хорошу нагоду втрутитися в боротьбу за віцечемпіонський статус. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 11-й тур. «Шахтар» — «Колос» — 6:0 (Мораес, 5, 61; Коноплянка, 26; Додо, 31; Тайсон, 43, 45), «Карпати» — «Львів» — 0:0 (нереалізоване пенальті: Гуцуляк, 8 («К»), Вітор, 75 («Л»); вилучення: Вербний, 44 — Сабіно, 79), «Зоря» — «Десна» — 2:1 (Леднєв, 81; Юрченко, 85 (пен.) — Дегтярьов, 17), «Маріуполь» — «Дніпро-1» — 1:0 (Федорчук, 82), «Динамо» — «Олександрія» — 1:0 (Миколенко, 32), «Олімпік» — «Ворскла» — 2:0 (Тейшейра, 67; Лук’янчук, 75).
Турнірне становище: «Шахтар» — 33, «Динамо» — 23, «Десна» — 20, «Олександрія», «Зоря» — 19, «Колос» — 14, «Маріуполь» — 13, «Дніпро-1» — 11, «Карпати» — 9, «Олімпік», «Ворскла», «Львів» — 8.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 11