В Канаді хочуть утеплювати будинки херсонською черепицею

18.10.2019
Справжньою сенсацією став той факт, що інвестори з Канади віддали перевагу продукції херсонського підприємства, відмовившись від китайських аналогів.
 
Відтепер стабільне фінансування переміститься з виробничих потужностей Піднебесної до українського міста на півдні України, що межує з окупованим Росією Кримом.
 
Партнери з Канади вже оплатили групі ентузіастів iз Херсона випробування перспективного покрівельного матеріалу, отримані результати перевершили всі сподівання. Зразки покрівлі передали на херсонський завод, де цілий місяць проводили виробничі експерименти з композитними складовими.
 
За словами досвідченого технолога ГК «Біолог» Сергія Новохіжнего, після того, як українські інженери та технологи зуміли реалізувати власні ноу-хау та напрацювання, зроблена на херсонському заводі покрівля виявилася міцнішою та технологічнiшою за китайські аналоги.
 
Особливо вразило канадських замовників те, що за допомогою теплової інерції покрівля нагрівається вдень, а вночі віддає накопичене тепло під дах, тим самим провітрюючи його.
 
Крім того, пласка черепиця українського походження не накопичує статичної електрики, як металочерепиця, тому будинок не вимагає заземлення. Іноземних інвесторів також підкупив той факт, що екологічний чистий покрівельний матеріал, зроблений в Україні, абсолютно нешкідливий для навколишнього середовища.
 
Оцінивши високу якість української продукції, замовники з Канади зважилися на взаємовигідне співробітництво між нашими країнами.
 
Зараз тривають переговори про масштабне виробництво пласкої покрівельної черепиці на промислових потужностях у Херсоні. Йдеться про перспективу виробництва десятків тисяч квадратних метрів покрівлі на місяць iз метою продажу в Канаду. Це досить серйозний сегмент ринку для південного регіону України, якщо врахувати, що контракт розрахований на досить тривалий час.
 
Для бюджету Херсонської області це дуже вигідне співробітництво, оскільки йдеться не лише про додаткові робочі місця, а й про сотні тисяч гривень до регіонального бюджету щомісяця.
 
Відзначимо, що останні 40 років Україна не мала власних потужностей для виробництва черепиці, вся продукція повністю ввозилася до нашої країни імпортерами. Тому ентузіасти з Херсона зробили реальний прорив на міжнародний ринок, довівши там самим потужний потенціал України.