Чинний чемпіон «Донбас» зазнав двох поразок у чотирьох поєдинках на старті хокейної першості

02.10.2019
Чинний чемпіон «Донбас» зазнав двох поразок у чотирьох поєдинках на старті хокейної першості

Протистояння «Дніпра» та «Динамо» в першому колі чемпіонату країни завершилося грандіозним побиттям юних харків’ян. (Фото з сайта uhl.ua.)

Як і минулої осені, «Донбас» не надто впевнено взяв старт у чемпіонаті країни.
 
 
Схоже, найсильніший вітчизняний колектив усіма думками знову сконцентрований на Континентальному Кубку, тож наставнику команди Сергію Вітеру доводиться просити у вболівальників вибачення за другу домашню поразку в сезоні.
 
 
У матчі-відкритті ЧУ на ковзанці «Альтаїр» у Дружківці «Донбас» в овертаймі програв віце-чемпіону — «Дніпру». У поєдинку п’ятого туру команду Вітера на її льоду мінімально, щоправда, вже в основний час, здолав бронзовий призер минулої першості — «Кременчук».
 
«Грали непогано, але не реалізували свої моменти в більшості. Не забиваємо, маючи моменти, й пропускаємо прикрі голи. Дуже прикро за дві домашні поразки. Хочу вибачитися перед уболівальниками», — наголосив Сергій Вітер.
 
Після поразки кременчуцьким хокеїстам у турнірній таблиці «Донбас» опустився на незвичне для себе третє місце, хоча має донецька команда одну гру в запасі (проти «Білого барса»). 
 
За словами головного тренера «Кременчука» Олександра Савицького, у Дружківці відбувся справжній матч лідерів, бойова гра. «Можливо, не з великою кількістю яскравих моментів, але з везінням в наш бік», — визнав очільник кременчуцького колективу, котрий на старті нового чемпіонату не втратив жодного очка в п’яти зіграних поєдинках. 
 
У цілому, «Кременчук» уже познайомився з усіма учасниками ЧУ-2019/2020. У матчах проти скромних «Динамо», «Білого барса» та «Крижаних вовків» підопічні Савицького менше шести шайб не закидали. При цьому гостьові поєдинки з обома своїми ключовими суперниками в чемпіонській гонці — «Дніпром» та «Донбасом» — кременчужани завершили з однаковим рахунком — 3:2.
 
Щодо ситуації на дні турнірної таблиці, то після завершення першого кола ЧУ харківські динамівці залишаються єдиною командою, в активі котрої немає ще жодного набраного очка.
 
Нині ігровий стан у «Динамо» такий, що суперники без особливих проблем набирають у протистояннях із харківською командою залікові бали. Приміром, матч п’ятого туру проти «Дніпра» хокеїсти з Харкова програли — 16:1, що стало найбільшим наразі розгромом поточного чемпіонату.
 
У цілому, в п’яти перших поєдинках турніру «Динамо», кольори котрого захищають переважно юні вихованці місцевої хокейної школи, закинули лише п’ять шайб, пропустивши при цьому в свої ворота 44 рази. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 5-й тур. «Білий барс» — «Крижані вовки» — 2:1, «Дніпро» — «Динамо» — 16:1, «Донбас» — «Кременчук» — 2:3.
Турнірне становище: «Кременчук» — 15, «Дніпро» — 11, «Донбас» — 7 (4 матчі), «Білий барс» — 6 (4), «Крижані вовки» — 3, «Динамо» — 0.