Незмінному міністру внутрiшнiх справ Авакову призначили шістьох нових заступників

27.09.2019
Рішення про нових заступників мiнiстри прийняли на засіданні уряду. Першим заступником міністра внутрішніх справ призначено Сергія Ярового, заступниками Арсена Авакова відтепер будуть Тетяна Ковальчук, Катерина Павличенко, Антон Геращенко та Олександр Гогілашвілі. Як зазначається в рішенні Кабміну, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий забезпечуватиме формування та реалізацію політики у сфері громадської безпеки та порядку, координацію діяльності правоохоронних органів і військових формувань у цьому напрямi. На цій посаді він не новий — був заступником міністра внутрішніх справ України від 2014 року. Йому 61 рік. У 2004 році, після ще кількох етапів службового росту, Сергія Ярового призначили начальником управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України. Цю посаду займав до 2010 року. З 2010-го Яровий став начальником Головного управління — командувачем внутрішніх військ МВС України. З посади його звільнили у 2012 році. Цього ж року Ярового призначили радником міністра Служби міністра МВС України.
Тетяна Ковальчук отримала посаду заступника міністра й забезпечуватиме формування політики співпраці з органами Євросоюзу та НАТО, відповідатиме за міжнародне партнерство з іноземними правоохоронними органами. Працює на посаді заступниці очільника МВС iз 2016 року. У 2013-2014 роках вона була помічницею тоді ще депутата Арсена Авакова. З 2014-го до 2016-го була помічником міністра, потім стала директором департаменту організаційно-апаратної роботи МВС України.
  Сергій Гончаров займеться забезпеченням належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС, Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту, забезпеченням поліцейських житлом на умовах фінансового лізингу, питаннями цифрової трансформації та розвитку процедур і підходів у наданні адмінпослуг. Він також не новопризначений. Заступником міністра внутрішніх справ він став у липні 2018 року. Загалом у структурі відомства працював iз 2015 року.
Катерина Павличенко — заступник міністра, яка займатиметься питаннями прав і свобод людини в діяльності органів системи МВС, дотриманням рівних прав i можливостей чоловіків i жінок, протидії насильству в сім’ї. До цього Павличенко працювала головою Української асоціації працівниць правоохоронних органів, заступницею начальника Департаменту патрульної поліції Нацполіції.
Антон Геращенко, колишній народний депутат від «Народного фронту», відповідатиме за координацію діяльності МВС із Верховною Радою і парламентськими комітетами, Громадською радою при МВС, відповідатиме за комунікацію з громадськістю та ЗМІ. Ексдепутат Верховної Ради. Після призначення Арсена Авакова виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ став його позаштатним радником. На цій посаді залишався з 20 березня до 20 листопада 2014 року. Як народний депутат входив до складу колегії МВС.
Олександр Гогілашвілі координуватиме питання формування та реалізації політики з контролю за обiгом наркотиків, протидії наркоманії та наркозлочинності, а також партнерства і взаємодії МВС із різними релігійними та конфесійними групами. Волонтер, співробітник міжнародної громадської організації «Центр здорової молоді», що займається наданням послуг iз фізичної та психологічної допомоги наркозалежним особам.
Окрім цього, після звільнення голови Національної поліції Сергія Князєва він призначений радником глави МВС i членом колегії міністерства. Аваков зазначив, що Сергій Князєв зробив великий внесок за роки праці в поліції, зокрема, на Донбасі, Закарпатті та Рівненщині. Аваков також апелював до соціологічних досліджень Центру Разумкова: «Останні соціологічні дослідження показали, що рівень довіри до поліції становить 51% — це особиста заслуга Сергія Князєва та команди». Міністр внутрішніх справ наголосив, що рішення про відставку Князєва — це плановий крок, який не був обумовлений негативними факторами та брудною інформаційною кампанією проти офіцера поліції. Аваков також повідомив, що полковника поліції Вадима Трояна, який раніше обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ, призначено заступником голови НПУ.
Нагадаємо, 24 вересня Князєв подав у відставку. Цьому передувало повідомлення, що на кордоні з Польщею затримали його колишню дружину Вікторію в авто зі ще двома громадянами України й одним хорватом. В автомобілі виявили понад 650 тисяч євро, які не були задекларовані. Новим головою Національної поліції призначено генерала Ігоря Клименка.