Колишня на мільйони: ексдружина голови Нацполіції регулярно вивозить за кордон сотні тисяч євро

25.09.2019
Керівник Нацполіції Сергій Князєв опинився в епіцентрі скандалу: минулих вихідних у пункті пропуску «Рава-Руська — Гребенне» польські прикордонники затримали Mersedes-Benz із колишньою дружиною керманича Нацполіції Вікторією Князєвою, що перевозив 500 тисяч євро без необхідного декларування.
 
Пан Князєв відреагував не одразу і висловився з цього приводу аж у понеділок ввечері, написавши пост у «Фейсбуцi»: «Моя колишня дружина, мати наших трьох дітей, а також я особисто стали об’єктами інформаційної атаки. Засоби масової інформації миттєво поширили «новину» про перевезення нею мало не мішків із грошима. Це брехня, яка не має нічого спільного з реальністю».
За його словами, ексдружина працює у будівельній компанії «Атлант» і перетинала кордон разом із директором компанії 78-річним Вадимом Каганом. В автомобілі також були український та європейський партнери директора. 
 
Нібито пан Каган продав за 500 тисяч євро торговельне приміщення у центрі Києва і віз гроші з собою. Польські прикордонники попросили, крім пред’явлених власником, додаткові документи щодо задекларованих коштів. Кагану довелося показати «ще деякі оригінали», і після цього «інцидент було вичерпано».
 
Утім не всі повірили цій версії. Зокрема, журналіст Євген Плінський повідомив, що колишня дружина голови Нацполіції Сергія Князєва Вікторія лише цього року шість разів вивозила великі суми грошей до країн ЄС!
 
За його даними, пані Князєва тричі перетинала кордон у Закарпатській області, двічі у Волинській і ще раз у Львівській. І завжди з чималими сумами готівкою. 
 
«Навесні прокуратура Польщі вже брала цю компашку (разом із Каганом. — Ред.) на кордоні, вилучивши 500 тисяч євро і 50 тисяч доларів. Але тоді Князєву вдалося утримати інформацію і забезпечити її невитік у ЗМІ, — написав журналіст у «Фейсбуцi».
 
— Тобто, ми маємо справу не з разовим проривом кордону, а з системним каналом нелегального переправлення грошової маси під крилом топспівробітника Нацполіції через різні митниці. Ось вам і відповіді на запитання про бурштин, цигарки, гральні зали, проституцію під крилом правоохоронців».