У Харкові затримали чоловіка, який примудрився обікрасти два кабінети Господарського суду

18.09.2019
Улітку пресслужба харківської поліції поширила досить неординарну інформацію.
 
Невідомий зловмисник уночі відтиснув рами металопластикового вікна, зламав замки на вхідних дверях службових кабінетів, розташованих на другому поверсі, та й забрав два ноутбуки, системні блоки, монітори і кілька флеш-носіїв.
 
На цю новину, напевно, ніхто б не звернув особливої уваги, якби не суттєва деталь: крадій спокусився на добро місцевого суду.
 
Більше місяця оперативники розшукували нахабного злодюжку і навряд чи, певно, знайшли, якби той сміливець не здав награбоване до ломбарду.
 
Правоохоронці почекали, доки спливе визначений термін для викупу й дозволили слідчому вилучити речові докази. Того ж дня крадія взяли під варту з альтернативою застави у 76 тисяч 840 гривень.
 
Як з’ясувалося, відчайдух раніше вже був судимий. Востаннє 37-річний чоловік потрапив до в’язниці у 2017-му, але із присуджених йому чотирьох років відбув лише рік і був умовно-достроково звільнений.
 
Напередодні судового засідання адвокат підозрюваного подавав скаргу і просив призначити його підопічному м’якший запобіжний захід, а саме — нічний домашній арешт.
 
Але суд відмовив, вказавши на те, що новий злочин було скоєно в період непогашеної судимості за попереднім вироком.
 
До речі, чоловік офіційно не працевлаштований i не надав інформацію про законні джерела доходу. Крім того, для нього вже визначено можливість звільнення під заставу. Якщо провину підозрюваного доведуть, він може отримати термін від 3 до 6 років позбавлення волі.