Британка заради захисту природи вийшла заміж за бузину

18.09.2019
Є різні методи боротьби за навколишнє середовище: збирати пожертви для збереження зелених насаджень або ж самотужки саджати дерева, писати петиції до місцевої влади, а то й у вищі інстанції, виходити з пікетами проти незаконних забудов чи вирубування лісів тощо. Не факт, що всі вони однаково ефективні, але справа кожного робити те, що він у змозі.
 
Зов­сім неординарний і навіть екзотичний метод захистити природу втілила у життя жителька Британських островів Кейт Каннінгем. 34-річна жінка вирішила вийти заміж за... бузину й офіційно змінити своє прізвище на «Елдер», що англійською й означає «бузина».
 
Що цікаво, у Кейт є сім’я — її бойфренд та двійко дітей, які повністю підтримали її у цій ексцентричній витівці, адже, як заявила сама пані Каннінгем-Елдер, мета цього вчинку благородна — збереження довкілля. Саме завдяки приверненню уваги до цієї церемонії Кейт намагається зупинити прокладання дороги через парк.
 
Що цікаво, це не перший подібний вчинок у світі, здійснений заради охорони флори нашої планети, адже це прописна істина, що земля — наш спільний дім, про який ми повинні дбати всі гуртом.
 
Так, скажімо, жителька США також вийшла заміж, тільки цього разу за старезний фікус, аби його не зрубали. А от, скажімо, в Мексиці це взагалі поширена практика — одружуватися з деревами. Таким чином молодята ніби отримують благословення від природи.