На Харківщині фермер відстоював межу стріляниною

13.09.2019
Під час збирання врожаю на спірній земельній ділянці один iз фермерів зробив кілька пострілів з карабіна по колесах трактора опонента.
 
Як повідомив відділ комунікації поліції Харківської області, фізично постраждалих осіб після побутового збройного конфлікту немає.
 
«Близько 17:40 6 вересня до Лозівського відділу поліції звернувся сорокадворічний директор сільськогосподарського підприємства. Він повідомив, що керівник товариства з обмеженою відповідальністю збирає врожай соняшника з поля, яке восени посіяв заявник. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво відділу поліції», — йдеться в офіційному повідомленні.
 
Поліцейські встановили, що наприкінці травня поточного року п’ятдесятирічний керівник товариства з обмеженою відповідальністю уклав договір на оренду земельної ділянки, яка раніше перебувала в користуванні у заявника та на якій останній знову посіяв соняшник.
 
Фермер зі своїми працівниками, аби перешкодити чужій техніці збирати врожай, поставив свій трактор на шляху руху комбайну. Опонент дістав карабін та цілеспрямовано пошкодив задні колеса трактора та причепа.
 
Із місця події поліція вилучила злощасний карабін, гільзу та патрони. За фактом події відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.