Влада Тернополя готується запустити небувалий досі канал комунікації з жителями міста

03.09.2019
Як повідомила пресслужба Тернопільської міської ради, в обласному центрі незабаром запрацює новий канал комунікації — сітібот «Назар», з допомогою якого тернополяни зможуть отримувати повідомлення про планові та аварійні відключення в електромережах та мережах водопостачання й опалення за конкретними адресами.
 
 
Також можна буде дізнатися про заплановані ремонти дворів та прибудинкових територій, чи й надіслати через «пана бота» оперативне повідомлення про аварійну ситуацію у будинку чи квартирі.
 
 
Розсилку здійснюватимуть через такі відомі інструменти, як Viber, Telegram та Facebook. 
 
«Назар» — перший в Україні CityBot у сфері житлово-комунального господарства, що є частиною системи відкритих даних.
 
Проект реалізований командою лабораторії відкритих даних OpenDataLab (https://opendatalab.pro/) і вийшов у фінал національного конкурсу Open Data Challenge 2019, що проводився за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України та низки зарубіжних партнерів.
 
Наразі міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з командою ІТ-сервісу підписав відповідний меморандум щодо впровадження новації для тернополян уже цієї осені. Першим містом України, де запрацював такий сервіс, став наприкінці минулого року Маріуполь.