Еліна Світоліна здолала імениту Вінус Уїльямс у другому колі «Ю-Ес оупен»-2019

30.08.2019
Еліна Світоліна здолала імениту Вінус Уїльямс у другому колі «Ю-Ес оупен»-2019

У другому колі «Ю-Ес оупен»-2019 Еліна Світоліна здолала іменитого ветерана жіночого тенісу Вінус Уїльямс. (Фото з сайта sportskeeda.com.)

Як і на попередніх цьогорічних турнірах iз серії «Великого шолома», на Відкритій першості США український теніс представляє лише його жіноча половина. І традиційно найбільше уваги до себе привертає прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна. 
 
 
Після нетривалої паузи вона знову повернулася до «топ-5» рейтингу WTA й у статусі п’ятої ракетки турніру вже встиг­ла пробитися до третього кола «Ю-Ес оупен»-2019, здолавши на своєму шляху двох господарок кортів.
 
У стартовому раунді Світоліній опонувала 17-річна Уїтні Осігве, для перемоги над котрою українській тенісистці вистачило трохи більше однієї години часу — 6:1, 7:5.
 
Водночас у наступному колі Еліна зустрілася з легендою жіночого тенісу — багаторазовою тріумфаторкою «гранд слемів» — Венус Уїльямс, яка, за словами першої тенісистки України, кинула їй справжній виклик. Звісно, у свої 39 років старша з сестер Уїльямс уже не виглядає настільки потужно, як це було десятиліття тому.
 
Утім, маючи за плечима величезний досвід, Венера й досі є серйозним суперником навіть для нових лідерів жіночого тенісу.
 
Приміром, у передостанньому геймі матчу легендарна американка влаштувала своїй опонентці запеклу битву, тривалістю 15 хвилин, у якій змогла відіграти у Світоліної п’ять «матч-болів».
 
І нехай уже в наступному розіграші — на своїй подачі — Еліна все ж «взяла» матч, поєдинок для українки видався не з простих — 6:4, 6:4.
 
«Грати проти Вінус — це виклик, й перемогу потрібно заробити. Потрібно заслужити кожне очко, покращити рівень своєї гри, бути агресивною», — сказала перша ракетка України.
 
Завдяки зірковому статусу господарки кортів Світоліна отримала можливість вже на початку турніру відчути «камерну» атмосферу на одній з головних арен «Ю-Ес оупен», що має дах над головою.
 
«Мені сподобалося грати на корті Армстронга, він трохи швидший, ніж корт Артура Еша. Утім особливої різниці в протистоянні під зачиненим дахом я не відчула. Загалом, я насолоджувалася грою. Атмосфера на корті була чудовою, стадіон — практично повний, хоча й глядачі підтримували не мене», — поділилася емоціями прима українського тенісу.
 
Розсувний дах на двох ключових аренах укотре врятував організаторів «Ю-Ес оупен» від повної ігрової блокади змагань. Водночас дощ, який посеред тижня накрив Нью-Йорк, не дозволив другій рекетці України Даяні Ястремській вчасно зіграти свій матч другого кола проти шведки Ребекки Петерсен. (У першому раунді вона здолала румунку Моніку Нікулеску — 6:4, 1:6, 6:2)
 
Примітно, що на переможницю цього протистояння в наступному раунді чекає побачення з Еліною Світоліною. «Українське «дербі» — було б цікаво, адже ми з Даяною родом з одного міста — Одеси. Якщо так станеться, то одна з українських тенісисток точно опиниться в четвертому колі Відкритої першості США», — наголосила Світоліна. 
 
Відзначимо, що серед учасниць основного раунду «Ю-Ес оупен»-2019 фігурували ще дві українки, проте третя ракетка українського тенісу Леся Цуренко знялася з розіграшу через травму, а четверта за рейтингом тенісистка України Катерина Козлова залишила турнір після поразки в першому колі Тейлор Таунсенд із США — 6:3, 2:6, 3:6.