«Куда хочу туди іду»: голова Офісу президента Андрій Богдан на День незалежності відпочивав у Сен-Тропе

28.08.2019
Перша річниця Незалежності України Володимира Зеленського на посту глави держави. Його права рука, Андрій Богдан, який майже на кожній події, нараді поруч із главою держави, у цей день перебував за межами України. У 28-му річницю Незалежності Україн Богдан був на святкуванні весілля свого друга та юриста Андрія Довбенка, якого називають «смотрящим» за Мін’юстом. «Довбенко відомий тим, що фігурує в паперах Yanukovychleaks як юрист в організації Сергія Курченка», — пишуть про нього журналісти програми «Нашi».
Той факт, що Богдан провів святкові дні у Франції, підтвердила і журналістка Соня Кошкіна. «Чесно намагалася знайти Андрія Йосиповича в Маріїнському. Шукала, але не знайшла. Адже його там не було. Причина проста: Богдан на відпочинку. На Лазурному березі Франції. Ніцца, Монако, оце ось все. Хороші місця, розумію його», — написала Кошкіна. 
Проте, незважаючи на закиди з боку журналістів i громадськості, Богдан у своєму «Фейсбуцi» в іронічній формі назвав усіх, хто його критикує, «порохоботами». «Парахоботіки, узбагойтесь))) У вільний від роботи час, куда хочу туди іду. Хочу на весілля в Сан Тропе. Хочу на фронт в Пески))) Принципово — не красти (но цього Вам не понять)», — написав Богдан у соціальній мережі.
Після такого пояснення відсутності керівника Офісу президента у День незалежності низка журналістів висловилася стосовно цієї події у своїх соціальних мережах: «Не вважаю себе націонал-патріотичним ультрас, але високому чиновнику співати гімн своєї країни в нічному клубі на французькому курорті з шампанським, дівчатами і бенгальськими вогнями — не дуже», — написав голов­ний редактор НВ Віталій Сич.