Дрон його знає: Пізнання підлітками дорослого життя у комедії про хороших хлопців

21.08.2019
Дрон його знає: Пізнання підлітками дорослого життя  у комедії про хороших хлопців

Найзірковіший серед юних виконавців у фільмі «Хороші хлопці» — Джейкоб Трембле (крайній ліворуч). (Фото надане B&H film distribution.)

Фільми про життя і переживання підлітків у світі дорослих продовжує представляти на великих екранах студія Universal. Цього разу — комедія про 12-річних «Хороші хлопці» (Good Boys). Хоча жанрові визначення — досить умовні. Бо переживання шестикласника про те, що не уміє цілуватися, — для дорослих сміх, а для юних Ромео — трагедія. 
 
Щоправда, стрічка режисерів Лі Айзенберга та Джина Ступніцькі в українському прокаті маркована обмеженням 16+, тому орієнтація на аудиторію повнолітніх. Утім, саме років уже з десяти нинішні школярі активно починають цікавитися усім статевим. І найкраще, коли дорослі вчасно підсунуть своєму чаду цікаві і зрозумілі книжки про фізіологію або разом подивляться кіно, де трохи не спочатку з дитячих вуст звучить незрозуміле малим слово «мінует». Хоча кожен дорослий сам вирішує про час і спосіб введення своєї дитини у «заборонену» зону. Якщо, звичайно, не бажає відпустити усе на поталу вуличної компанії і незаблокованих порносайтів.
 
Отже, «Хороші хлопці». Троє друзів — Макс, Лукас і Тор — із шостого класу. Один по вуха романтично закоханий, інший мріє співати, а третій вихований казати тільки правду і переживає через раптове розлучення батьків. Є й інше хлопчаче угруповання, що намагається «дістати» одного чи іншого з трійки-нерозлийвода. Чим? Образливим прізвиськом чи висміюванням нездатності зробити поспіль чотири (!) ковтки пива.
 
А щоб навчитися цілуватися — друзяки вирішують, незважаючи на пресувору батьківську заборону, тимчасово позичити дрон і підгледіти за процесом у дорослішої сусідки. Та шпигування закінчується роз­трощеним пристроєм, який треба терміново купити до скорого приїзду батька... 
 
Усі пригоди кіногероїв у глядачів викликають доброзичливий сміх. І тут варто згадати, що 41-річний Джин Ступніцькі відзначений премією Гільдії сценаристів США за кращий сценарій у комедійному серіалі. Серед його «телемила», зокрема, — «Офіс» (2005—2013). А «Хороші хлопці» є повнометражним дебютом. 
 
Справжньою юною зіркою комедії є виконавець ролі закоханого Макса — 12-річний Джейкоб Трембле, який був задіяний уже в 11 (!) кінороботах. Наро­джений у Ванкувері (Канада) син поліцейського детектива і домогосподарки на телебаченні дебютував у 2013-му. Його голосом говорить один із «Смурфиків-2». Престижні кінопремії він отримав за роль у фільмі «Кімната». Ще була «Сомнія». А роль сусідки хлопців, до речі, виконує 23-річна акторка Моллі Гордон — та, що грала Медді у комедії «Душа компанії» із Меліссою Маккарті у головній ролі.