Український захисник «Ман.Сіті» Олександр Зінченко повернувся на поле після тривалої паузи

20.08.2019
Український захисник «Ман.Сіті» Олександр Зінченко повернувся на поле після тривалої паузи

Ярмоленко вперше за майже рік зіграв в офіційному матчі за «Вест Хем». (Фото з сайта sport.ua.)

Український захисник «Ман.Сіті» Олександр Зінченко вже третій матч виходить у старті «городян».
 
 
Після повних поєдинків проти «Ліверпуля» та «Вест Хема» вихованець «Шахтаря» відбігав 90 хвилин і у центральній грі другого туру англiйської АПЛ проти «Тоттенхема».
 
 
Підопічні Гвардіоли двічі виходили вперед, але не зуміли втримати перевагу — нічия 2:2.
 
 
Що цікаво, «сині» («Ман.Сiтi») перервали рекордну серію, вперше не вигравши матч АПЛ, у якому Зінченко вийшов зі старту. 
 
Український футболіст не приховував розчарування: «Результат не дуже хороший для нас. Але сезон довгий, я майже впевнений, що всі втрачатимуть очки. «Тоттенхем» — хороша команда, у них було три удари, і вони забили двічі».
 
У кінці поєдинку Зінченко отримав пошкодження — у нього була підозра на травму задньої поверхні бедра, але гру він усе ж завершив.
 
Більше приводів для радості мав інший український легіонер на Туманному Альбіоні — хавбек «Вест Хема» Андрій Яромленко. Екскапітан «Динамо», відновившись після травми, вперше за 10 місяців зіграв у офіційному матчі за «молотів». Ярмола вийшов на поле на 77-й хвилині, але не допоміг лондонцям вирвати перемогу у «Брайтона».
 
Поки без ігрової практики залишається Євген Коноплянка. Німецькому «Шальке» він не потрібен, а транcфер у турецький «Бешикташ» опинився на межі зриву через розбіжності команд у фінансових питаннях.
 
Із кубкового поєдинку розпочало сезон «Лечче» Євгена Шахова — новачок італійської Серії А розгромив «Сапернітану», але українець не потрапив навіть до заявки.
 
Готується до старту в чемпіонаті і «Аталанта» Руслана Маліновського — колишній півзахисник «Генка» отримував ігрові хвилини майже у кожному спарингу.
 
Після зборів iз мадридським «Реалом» не затримався у складі «галактікос» воротар Андрій Лунін. Минулий сезон голкіпер провів в оренді в «Леганесі» (у його активі — лише 7 матчів), а цього разу перейшов в оренду у «Вальядолід».
 
У матчі першого туру Ла Ліги Лунін не грав, залишившись у запасі. Схоже, 20-річний футболіст буде другим голкіпером після ексгравця «Барселони» Жорді Масіпа.
 
Зазначимо також, що до Іспанії поїхав грати ще один український воротар — Лані Лтайф. Вихованець донецького «Олімпіка» підписав контракт з «Ейбаром», але спочатку гратиме за резервну команду, що виступає у четвертому дивізіоні.
 
Тим часом продовжує вражати результативністю форвард бельгійського «Гента» Роман Яремчук — у семи стартових матчах сезону він забив шість м’ячів. Минулого уїк-енду Роман відзначився у поєдинку проти «Остенде».
 
Також на поле виходили Роман Безус (вийшов на заміну в другому таймі) та Ігор Пластун (відіграв усі 90 хвилин). Усі троє отримали виклик до лав національної збірної на вересневі матчі.
 
А от у форварда «Селтіка» Мар’яна Шведа справи поки йдуть не так добре — він зіграв лише один матч у кваліфікації Ліги чемпіонів, але встиг відзначитися дебютним голом. 

ТАБЛО

Англія. Прем’єр-ліга. 2-й тур. «Манчестер Сіті» — «Тоттенхем» — 2:2 (Зінченко («МС») — 90 хв.), «Вест Хем» — «Брайтон» — 1:1 (Ярмоленко («ВХ») — із 77 хв.).
Іспанія. Ла Ліга. 1-й тур. «Бетіс» — «Вальядолід» — 1:2, «Реал Мадрид» — «Сельта» — 3:1, «Атлетик» — «Барселона» — 1:0.
Франція. Ліга 1. 1-й тур. «Ренн» — «ПСЖ» — 2:1, «Нант» — «Марсель» — 0:0, «Ліон» — «Анже» — 6:0.