Піднятий в окупованому Судаку прапор Украни отримав величезний резонанс у світі

13.08.2019
Піднятий в окупованому Судаку прапор Украни отримав величезний резонанс у світі

На тимчасово окупованій Російською Федерацією території Криму, в Судаку, 9 серпня патріоти підняли український прапор на знак пам’яті про чотирьох воїнів, які віддали свої життя на Донбасі за єдність України.
 
Цей стяг — гордий символ нашої незламності та перемоги над ворогом, заявили українські активісти у Криму, які встановили жовто-блакитний прапор на анексованому півострові. Також ця подія — як велика вдячність тим, хто нагадує російським окупантам на півострові у Чорному морі, що Крим — це Україна!
 
Такий сміливий вчинок отримав величезний резонанс в усьому світі. Як повідомив радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов, після оприлюднення фотографій та відео, які зафіксували момент встановлення української прапора у Криму, він отримав тисячі схвальних і шанобливих відгуків.
 
Нагадаємо, що четверо молодих бійців 36-ї бригади морської піхоти загинули 6 серпня у зоні проведення ООС на Донбасі.
 
Бойовики відкрили вогонь, коли українські військовослужбовці займалися інженерним обладнанням позицій.
 
За словами командира, полковника Андрія Ігнатова, противник міг використовувати заборонене «Мінськом» та переобладнане озброєння.
За Батьківщину і кожного з нас загинули: 
 
20-літній матрос Василь Кудров, родом із села Ганнівка Братського району Миколаївської області. Служив у військовій частині А 2777; 
 
31-річний старший матрос Олександр Шарко, який проживав у Козелецькому районі Чернігівської області. На фронті служив помічником гранатометника; 
20-річний матрос Владислав Рак із Козельця. Вже на Донбасі він став гранатометником, помер від отриманих поранень; 
 
24-річний солдат Сергій Шандра, який родом із села Торчин Хміль­ницького району Вінницької області.
 
На смерть українських морських піхотинців під Павлопіллям у час заявленого перемир’я президент Володимир Зеленський відреагував словами: «Я закликаю лідерів країн-учас­ниць нормандського переговорного формату — Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна — як можна швидше зібратися з метою відновлення переговорів».
 
Стурбованість загостренням ситуації на Донбасі висловили у ЄС та США, де розуміють важливість проведення зустрічі «Нормандської четвірки». Офіційний Брюссель та Вашингтон закликають Росію вплинути на бойовиків, щоб ті припинили вогонь на фронті.