«Москва вбиватиме нас»: Оксана Забужко вказала на сигнал для України у загибелі морпіхів

09.08.2019
«Москва вбиватиме нас»: Оксана Забужко вказала на сигнал для України у загибелі морпіхів

Олександр Шарко, Владислав Рак, Сергій Шандра та Василь Курдов.

Загибель чотирьох морпіхів ЗСУ під час перемир’я свідчить про те, що Москва продовжить убивати українців і не має наміру дотримуватися ніяких домовленостей.
 
 
Таку думку висловила українська письменниця Оксана Забужко, повiдомляє iнтернет-видання «Обозрєватєль».
 
 
Також вона поділилася фото загиблих Героїв і зазначила, що зробила це вперше за декілька років.
 
«Я дуже давно цього не робила, ледь не від 2015 року: не постила фотографій наших загиблих. Трохи з малодушної слабкості — бо мене кожного разу заливало сльозами, — але й з іншої причини, важливої: весь наш медіаресурс якось так хитро навчився повідомляти про наші втрати, що це викликало вже не гнів проти Москви, яка вкотре прийшла нас вбивати, а лише тупе, свербляче роздратування — «доколє?». І виходило, що, оплакуючи своїх убитих, ти мимоволі береш участь у побудові чужої, химерно викривленої картини світу — тієї, де вбиті є, а вбивці немає (як казав мені рік тому таксист: «А до чого тут Росія?»)», — зазначає письменниця.
 
Також її обурила риторика нинішньої української влади, яка абсолютно не відповідає тому, що відбувається, і не демонструє адекватної реакції на чергову агресію Росії.
 
«У кінці вискакує, як Пилип із конопель, широко усміхнений мурзик і заявляє, що «треба просто припинити стріляти» — не нападникам припинити, а жертві! І мільйони загіпнотизованих потенційних жертв радіють майже за Подерв’янським: «А правда, хлопці! А діло каже!»... Так ось, усе це скінчилося. Все, крім одного: Москва і далі нас вбиватиме. Всіх, без розбору — і всіх тих мурзиків, чиїм завданням було нас роззброїти, теж. Тільки це зараз треба, нарешті, зрозуміти, дивлячись у ці обличчя — усім. Тільки це. І якомога швидше. Вічна вам пам’ять, хлопчики. Дякую вам. І вибачте нас», — емоційно підсумувала Забужко.